USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

В Україні вперше провели тестовий запуск технології 5G

27 Травня 2024 22:27
В Україні в тестовому режимі запустили технологію мобільного зв’язку п’ятого покоління – 5G.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«В Україні вперше в тестовому режимі запустили 5G. Інноваційний центр «Промприлад» в Івано-Франківську, офіс Vodafone у Києві, а також офіс Nokia в Гельсінкі зідзвонились за допомогою 5G і перевірили якість звʼязку. Все працює», – зазначив віцепрем’єр.

Він нагадав, що нині 5G працює в понад 90 країнах світу.

«Зокрема, Європейський Союз планує покрити 5G територію всіх міст та основних шляхів до 2025 року. Ми маємо розвивати інновації та наздоганяти світ, навіть попри повномасштабну війну», – додав Федоров.

Читати ще: У Telegram з'явився ШІ-помічник від Microsoft

Віцепрем’єр подякував компаніям Vodafone та Nokia за важливий крок до впровадження 5G. Він висловив сподівання, що «дуже скоро зможемо масштабувати технологію».

У компанії Vodafone уточнили, що зв’язок відбувся за допомогою тестових indoor-рішень 5G, які Vodafone та Nokia побудували в Івано-Франківську на території інноваційного центру «Промприлад», а у Києві – в офісі Vodafone.

«Це перші в Україні майданчики, де 5G став доступний не лише за допомогою спеціального демонстраційного обладнання. Відчути новий рівень швидкості та можливості сучасних технологій можна було за допомогою звичайних смартфонів та планшетів із підтримкою 5G», – зауважили в компанії.

Як повідомляли, Кабінет Міністрів 11 листопада 2020 року затвердив план заходів щодо впровадження в Україні системи рухомого (мобільного) зв’язку п’ятого покоління (5G). Документ встановлює перелік необхідних заходів для забезпечення впровадження в Україні системи 5G та забезпечує їх проведення.

У Києві 28 жовтня 2021 року на базі технопарку UNIT.City запрацювала тестова зона 5G зв’язку – 5G Lab.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Айфон 12 Показати IP 27 Травня 2024 22:40
Картинка з трубами трьох різних діаметрів, з кожної з яких витікає одна вузька цівка
Радувець Ларіса Показати IP 27 Травня 2024 22:54
Їм би тільки фігнею страдати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus