USD 40.50 40.80
  • USD 40.50 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

В Україні вперше оголосили набір до ГУР: що пропонують та як відбирають кандидатів

14 Червня 2024 11:39
Українська воєнна розвідка 13 червня вперше оголосила про старт великої публічної рекрутингової кампанії до складу ГУР. Назвали її «Став плюс».

Спробувати свої сили мають шанс цивільні віком від 18 до 40 років в залежності від своїх навичок, спеціальностей та стану здоров’я, пише ТСН.

За словами представника ГУР Андрія Юсова, воєнна розвідка зазвичай максимально закрита та утаємничена структура.

«Але нові часи – це нові виклики. Великим потужним викликом і випробовуванням для всієї нашої країни стали російська агресія і повномасштабне вторгнення. Ми реагуємо на це активними діями, реагуємо роботою за межами лінією зіткнення, на тимчасово окупованих територіях, в глибокому тилу», – розповів Юсов.

Читати ще: ГУР: У Росії вперше уражений новітній Су-57

Він наголосив, що до команди Головного управління розвідки можна і потрібно долучатись.

«Ми стаємо на новий рівень і хочемо забезпечити доступ нових фахівців. Світ змінюється, як і воєнна розвідка», – сказав Юсов.

У ГУР назвали стандарти, яким має відповідати потенційний кандидат на проходження служби в розвідці. Зокрема, якщо йдеться про підрозділи активної дії, серед пріоритетів є хороша фізична форма, витривалість та вміння орієнтуватися у стресових ситуаціях. Вік рекрутів може складати від 18 до 40 років.
«Зі свого боку ми пропонуємо постійний розвиток, службу на умовах мобілізації або за контрактом, навчання, підготовку за власними стандартами, а також – забезпечення найкращою амуніцією і сучасними зразками озброєння. Звісно, якісне медичне обслуговування і грошове забезпечення від 70 тисяч гривень», – пояснив представник одного з підрозділів активних дій ГУР.

Однак не лише підрозділи активної дії воєнної розвідки України зараз мають запит на нових людей. Зокрема, йшлося про пошук технічних спеціалістів, чиї знання та жага захистити Україну допоможуть ще ефективніше нищити ворога.

«У складі ГУР МО України є підрозділи, які виконують задачі, пов’язані з використанням роботизованих систем: повітряного, наземного та морського застосування. Ми дуже зацікавлені у спеціалістах технічних галузей. А також в операторах БПЛА різного типу – і таких, що вже є на озброєнні, і новітніх зразків», – заявив представник підрозділу.

Алгоритм подачі заявки на проходження військової служби в підрозділах воєнної розвідки не є складним. Потенційний кандидат має заповнити анкету. Її можна знайти на офіційному сайті Головного управління розвідки України в розділі «Кар’єра», у розділі «військові вакансії» на онлайн-платформі Lobby-X, а також на верифікованих сторінках ГУР МО України та підрозділів у соціальних мережах. Перейти на анкету можна також за QR-кодом на рекламних оголошеннях та банерах структури, які вже розміщені в усіх великих містах України.

Читати ще: Рекрутинг до ЗСУ: в Міноборони розповіли, на які професії є попит

Після заповнення анкети кандидатура рекрута потрапляє на розгляд. У разі погодження, з людиною зв’язуються протягом 24 годин або максимальний термін – 10 днів. Це залежить від того, на якій платформі людина заповнила анкету.

Один із етапів для кандидатів, охочих долучитись до підрозділів ГУР, – це надання чесних та правильних відповідей на питання, які ставить представник структури.

Журналісти взяли участь у такому тестуванні. Їм видали спеціальні планшети, де вони послідовно відповіли на низку питань, передбачених для кандидатів. Наприклад, про те, чи притягались колись до адміністративної чи кримінальної відповідальності, чи мають прямих родичів, які, своєю чергою, мають громадянство інших країн, були питання про те, якими є життєві та робочі пріоритети, чи мають хобі. Крім того, була низка питань на логіку, знання української та світової історії.

«Ці питання не можна оцінювати як надто складні. Наприклад, в рамках тестування задавалось питання про те, коли розпочалась та закінчилась Друга світова війна, ким саме був Степан Бандера, що таке масштаб карти науковою мовою. Відповідь пропонувалось вибрати серед декількох варіантів», – пише видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus