USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.55 10.70

В Україні відновили оформлення оренди землі сільгосппризначення

19 Жовтня 2022 17:31
Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт № 7636, який передбачає відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Про це повідомляє Економічна правда.

За документ у другому читанні проголосували 246 нардепів.

«Від початку воєнних дій в Україні було призупинено ряд процесів з реєстрації земельних ділянок. Це був вимушений захід, щоб запобігти зловживанням, маніпуляціям чи рейдерським захопленням землі.

Законопроєкт повертає реєстрацію прав оренди земель в Держгеокадастрі та Держреєстрі речових прав на нерухоме майно, відновлює торги на передачу в користування ділянок державної та комунальної форми власності», – пояснила народний депутат Шуляк.

За її словами, «це важливий крок в умовах війни та післявоєнного відновлення, адже створює додаткові умови для інвестицій та запуску бізнесу, який хоче і може релокуватися, розвиватися та підіймати українську економіку».

У пояснювальній записці йдеться, що закон встановлює вимогу щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про якісні характеристики угідь, заходи щодо охорони земель і ґрунтів, обмеження у використанні земель.

Крім цього, відновлюється проведення земельних торгів з передачі у користування земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної, комунальної власності.

Документ також зобов’язує землекористувачів, чиї права на користування землею сільськогосподарського призначення зареєстровані районними військовими адміністраціями у відповідних Книгах реєстрації, внести ці дані до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Крім цього, закріплюється право розміщувати об’єкти виробництва біометану, які є складовими комплексів з виробництва, переробки та зберігання сільгосппродукції, на земельних ділянках сільськогосподарського призначення.

Також передбачене відновлення дії норми Земельного кодексу, яка звільняє індустріальні (промислові) парки від відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus