USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

В Україні відкриють приватні школи для навчання операторів дронів

Сьогодні 17:34
Уряд дав старт створенню сертифікованих приватних шкіл для навчання операторів дронів. Потреба у професійних операторах дронів постійно зростає. У військових підрозділах є попит на цю професію, тому потрібні навчальні заклади, які даватимуть якісні знання.

Про це повідомив віце-прем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення в Україні зʼявилися десятки приватних навчальних центрів пілотів БпЛА, але єдина система регулювання їхньої діяльності відсутня. Уряд ухвалив постанову, яка дасть старт сертифікації приватних шкіл БпЛА.

«Навчальні заклади зможуть отримати сертифікат та офіційно навчати операторів, які після успішного складання іспитів зможуть обійняти посади операторів БпЛА у військових підрозділах всіх складових Сил безпеки та Сил оборони», – зазначив Михайло Федоров.

Читати ще: Українські дронові атаки можуть змусити Росію забрати літаки і ППО подалі від фронту, – WSJ

Щоб отримати ліцензію, заклад має:

– проводити навчання з керування чи виготовлення дронів;

– мати 3+ безпілотники для тренування і сертифікації пілотів;

– мати навчальні програми для підготовки пілотів на цих апаратах;

– найняти 3+ сертифікованих інструкторів для проведення навчання.

Постанова дозволить працювати лише тим закладам, які дають реальні практичні знання, що допоможуть на фронті.

«Вдячний Міноборони та Премʼєр-міністру за участь у розробці постанови, продовжуємо разом працювати над реалізацією проєкту», – підсумував міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus