USD 41.10 41.45
  • USD 41.10 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.55

В Україні створять словник «небажаної» лексики для висвітлення чутливих тем

3 Серпня 2023 06:42
В Україні хочуть «створити інформпростір без дискримінації та стереотипів», тому планують укласти словник «небажаної» лексики.

Він міститиме рекомендації щодо висвітлення «чутливих тем», повідомила Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

«Ми маємо формувати медіапростір, вільний від дискримінації, фіксацій образливих та некоректних стереотипів і мови ворожнечі стосовно будь-яких громадян країни за багатьма ознаками», – заявила вона.

Ольга Герасимчук додала, що словник міститиме рекомендації щодо толерантного висвітлення чутливих тем та інформації про деякі спільноти – етнічні, національні, ЛГБТІК, людей з інвалідністю, ветеранських тощо.

Для цього проведуть низку зустрічей з представниками цих спільнот.

«Готуються меморандуми із означеними спільнотами – ця робота викликала неабияку громадську підтримку. Результатом цих зустрічей має бути напрацьований словник «небажаної» лексики і критерії до інформації, яка є недопустимою, а також спільна просвітницька робота для медіа», – наголосила голова Нацради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Правда Показати IP 3 Серпня 2023 07:41
Це та,що "Поплач,поплач..."Займіться вже накінець нагальними невідкладними справами,яких в країні вдосталь.
то Показати IP 3 Серпня 2023 14:42
В нашій країні війна, гинуть люди, чи десь далеко за кордоном? Скільки вже можна займатися нікому не потрібною дурістю?
Анонім Показати IP 4 Серпня 2023 10:44
Займаються дурницями, цензуру вводять робите когось РІВНІШЕ за інших.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus