USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.33 41.60
  • PLN 10.60 10.75

В Україні створять «білий список» російських артистів, – Мінкульт

25 Червня 2022 06:30
В Україні створять «білий список» артистів країни-агресора Росії, музику яких можна буде використовувати в громадських місцях та медіапросторі.

Про це розповів заступник міністра культури та інформаційної політики з питань євроінтеграції Тарас Шевченко, пише НВ.

За словами Шевченка, до «білого списку» можуть увійти виконавці, які підтримали Україну та засудили російську агресію.

«... Будемо дивитися, як працюватиме «білий список», оскільки для певних російських виконавців є можливість зберегтися в українському просторі, якщо вони потраплять до «білого списку». Якщо вони підтримували Україну, засуджували агресію. Думаю, в процесі виконання цієї процедури якісь питання можуть виникати, але ми будемо оперативно їх опрацьовувати», – сказав заступник міністра.

Нагадаємо, Верховна Рада 19 червня заборонила російську музику в медіапросторі та громадських місцях. Законопроєкт, зокрема, передбачає створення переліку російських виконавців, які засуджують агресію проти України, та визначення механізму його формування.

Заборона стосується публічного відтворення музики співаків і співачок, які є або були в будь-який період після 1991 року громадянином або громадянкою держави, визнаної Радою державою-агресором, та/або виробленої фізичною особою та/або юридичною особою, яка на момент їх оприлюднення була, відповідно, громадянином або зареєстрованою в державі, яка в будь-який час визнана державою-агресором.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 25 Червня 2022 09:24
можливо, вже варто припинити журналістам "мастурбувати" на все російське - починаючи від церкви, артистів в т.д.? напишіть про культуру в Таллінні, Лісабоні, Відні, Вільнюсі, Варшаві. навіщо ці постійні нагадування про московитів? стокгольмський синдром не відпускає?
1 Показати IP 26 Червня 2022 10:46
Як гарно на початку війни інформаційно працювала влада, так зараз починає м'яко кажучи дратувати від висловів та дій Арестовича і йому подібних, про "харошіх руцкіх"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus