USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.60 10.80

В Україні студенти зможуть отримати гранти на навчання через «Дію»

16 Вересня 2024 16:23
У застосунку «Дія» з’явилися гранти на навчання для студентів, які навчаються за денною або дуальною формою на бакалавра чи магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямування.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Студенти, які вступили на контракт, цьогоріч уперше отримають грант, який покриватиме частину або всі витрати протягом навчання. Історія з грантами революційна для нашої системи освіти, вона дасть студентам свободу, а університетам мотивацію», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: У «Дію» додали три нові документи

Розмір гранту для студентів, які склали національний мультипредметний тест мінімум з двох предметів, залежить від отриманих балів:

– на 150 балів грант буде 15 000+ грн;

– на 170 балів – 25 000+ грн.

За словами Михайла Федорова, сума гранту може бути більшою залежно від коефіцієнта. Наприклад, на спеціальність «Освіта / Педагогіка» коефіцієнт 1,5, тому сума гранту збільшиться в 1,5 раза.

Міністр запевняє, що для університету грант – це стимул розвиватися, змінювати підхід, набирати якісний викладацький склад та боротися за студентів. А здорова конкуренція – шлях до розвитку.

Читати ще: У Дії тепер можна пройти повний цикл одруження

Студент не матиме грошей фізично, але матиме сертифікат у «Дії».

Який на вигляд грант та як він працює – можна побачити у відео.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Макс Показати IP 16 Вересня 2024 16:45
Та кілограм лапші

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus