USD 40.55 40.87
  • USD 40.55 40.87
  • EUR 40.70 41.00
  • PLN 10.00 10.25

В Україні студенти-бюджетники отримуватимуть перше робоче місце

10 Січня 2024 19:19
Навчання за державним замовленням означатиме, що держава повністю сплатить увесь період навчання студента, а також забезпечить його першим робочим місцем.

Про це сказав заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький, коментуючи рішення уряду про погодження законопроєкту, що передбачає запровадження моделі державних грантів у сфері вищої освіти, повідомляє Освіта.ua.

З його слів, студенти, які навчатимуться за держзамовленням, отримуватимуть підвищену стипендію впродовж всього навчання, а також необхідні пільги.

Читати ще: ДПА, ЗНО та НМТ 2024: що потрібно знати та які предмети обов'язкові

«Отже, якщо я вчуся на вчителя. Я вчуся 4 роки, я отримую підвищену стипендію, оскільки держава замовила необхідного їй фахівця. Я отримую всі пільги», – зазначив Винницький.

Держава забезпечить вступнику перше робоче місце після того, як випускник закінчить навчання.

Інші випускники, які навчатимуться за грантовою системою, першим робочим місцем не забезпечуватимуться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Коля Показати IP 10 Січня 2024 19:54
А якщо не захоче вчителем працювати бюджетник ? То кошти сплатить чи як?!
Лучанка до Коля Показати IP 11 Січня 2024 07:24
Так, стипендію стягнуть за всі роки. Хай би вчили нормально. В Політесі інколи не викладають,бо в них різні заходи і конкурси... Практики немає на 2 і 3 курсах. Все як небудь. Так що дитині прийдеться на підприємстві починати з нуля
Олександр до Лучанка Показати IP 27 Січня 2024 18:59
100% .Вони уміють лише так званих "теоретичних науковців" готувати. Повністю відірвані від реалій життя та економічного життя країни. Переливають із пустого у порожнє
Олександр до Коля Показати IP 27 Січня 2024 18:55
Обов'язко повинен буде сплатити, хочеться вірити
Олександр Показати IP 27 Січня 2024 19:05
Ось це гарна новина - давно очікував, а то просто невідомо було куди ідуть бюджетні кошти на підготовку фахівців. Просто проїдались. А ще потрібно негайно позачиняти так звані вищі шаражкині контори, які розплодились за час України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus