USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

В Україні спростили та прискорили процедуру встановлення енергоустановок

Сьогодні 16:44
27 серпня Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг (НКРЕКП), спростила та пришвидшила процедуру надання відступів від виконання окремих вимог Кодексу систем передачі до генеруючих установок.

Про це повідомляється на сайті НКРЕКП, інформує Економічна правда.

Регулятор пояснив, що це дозволить спростити та пришвидшити процедуру встановлення генеруючих установок (газотурбінних, газопоршневих, когенераційних тощо) як нових, так і таких, що були у використанні.

«Рішення є важливими та актуальними з огляду на необхідність збільшення у стислі строки кількості доступних генеруючих потужностей для покриття дефіциту потужності в енергетичній системі України», – йдеться в повідомленні.

Читати ще: «Енергоатом» готується добудувати закинуту раніше АЕС

Зокрема, передбачається внести такі зміни:

- суттєво скоротити терміни опрацювання запиту на звільнення як операторами систем, так і НКРЕКП;

- зняти вимоги проведення аналізу витрат та вигод;

- надати відступи за результатами спільних консультацій НКРЕКП, Держенергонагляду, оператора системи передачі (ОСП), операторів систем розподілу (ОСР) та власника (користувача) генеруючої одиниці.

Звільнення від виконання вимог кодексу надаватиметься на певний визначений термін, протягом якого власник (користувач) генеруючої одиниці зобов’язаний привести установку у відповідність до них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus