USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.66 10.80

В Україні розпочнуть перевірку сімейних лікарів

13 Березня 2021 15:55
Національна служба здоров’я перевірить роботу сімейних лікарів в Україні стосовно якості їхніх послуг.

Про це повідомляє 24 канал.

Очільник НСЗУ Андрій Віленський заявив, що моніторити роботу сімейних лікарів будуть цифровими інструментами (аналіз, статистика і моделі поведінки), а також безпосередньо виїздом на місце.

Він також додав, що вже були перші візити до медзакладів, що стало для них шоком і здивуванням.

«Перші організовані візити були подекуди шоком для закладів, вони були здивовані, що все видно. Коли ми приїжджаємо, а безбар’єрного входу для пацієнтів немає. Він має бачити усю інформацію на видному місці, щоб зрозуміти, який графік роботи медзакладу, а цього немає. Меддопомога не надається безперервно, а годину на день, бо лікар так вирішив. І ми не говоримо зараз про медичні речі, поки що – про організаційні», – пояснив Віленський.

Очільник НСЗУ зазначив, що жорстким інструментом впливу на медзаклади, у разі виявлення порушення, є припинення виплат і розірвання договору. Віленський наголосив, що «період адаптації до нових правил гри для сімейної медицини завершується».

«Тому є інші інструменти, зафіксовані в договорі: план виявлення і усунення недоліків, штрафні санкції, якщо недоліки не усунули. Це кропітка робота, але ми готові. І готові публікувати цю інформацію, щоб люди були в курсі того, що насправді відбувається», – сказав глава НСЗУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Давно пора Показати IP 13 Березня 2021 16:15
Зажерлися із зарплатами по 20к. А всілякі компьютерні програми для того і ставилися, щоб контролювати ситуації і зрізати оплати, коли грошей не вистачатиме в державі. Бо медики це ж не вояки і не менти.
Народна прокуратура Показати IP 13 Березня 2021 18:34
Вибір сімейного лікаря з самого початку мав вигляд лотереї: пощастить - не пощастить. Саме таку модель запропонувала відьма Супрун. Особисто чув її бачення вибору лікаря:"Ну, люди ж між собою спілкуються, от і розкажуть, який лікар хороший". Це ж абсурд! Якимсь бабцям-песіонеркам, котрим немає чим зайнятись, лікар може подобатись, бо багато часу приділяє пустій балаканині з ними, от йому й робитимуть рекламу, а який він фахівець, питання десяте. Об'єктивна відкрита інформація про лікарів відсутня.
Олена Показати IP 14 Березня 2021 13:10
Мені хтось може пояснити ,що значить надання медичної допомоги безперервно ??? У лікаря є робочі години і робочі дні . То про яке "безперервно" йде мова? А до туалету лікар може вийти ? І так ,мені дуже цікаво ,де перерва на обід у лікаря ???
Одеситка Лариса Показати IP 14 Березня 2021 20:25
Ходиш до поліклініки з електронним направленням і просять 30 грн. За общ.аналіз. сечі. Це якщо є електроне, а якщо його немає, тоді усі 60 грн. Так само і общий,аналіз крові, якщо з (електронним) тоді 95 грн., а якщо без (електр.) тоді ще більше. Так само і усі знімки, бронхів, ноги, руки чи ще щось інше? Вони коштують від 70 грн. і більше. Доречі я при наявності (електро). Заплатила за знімок гортані і лівої п'яти, заплатила сто сімдесят грн. Адреса м. Одеси вул. Троїцька 38 поліклініка номер 5 Усі аналізи там платні. Тільки без електронного направлення сума більша.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus