USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.58 41.80
  • PLN 10.40 10.70

В Україні росте кількість встановлених діагнозів ПТСР, – МОЗ

22 Червня 2024 06:43
Кількість встановлених діагнозів посттравматичних стресових розладів (ПТСР) за короткий час зросла з трьох тисяч до майже восьми тисяч зареєстрованих випадків.

Про це ВВС повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«За перші два квартали поточного року лікарі зафіксували стільки ж звернень з цим питанням, як і у 2021-му за цілий рік», – зазначив він.

Утім, міністр припускає, що людей з ПТСР – більше.

Читати ще: Через війну українці постаріли емоційно й фізично. Як захистити організм

«В Україні немає культури звернення до психолога», – наголосив посадовець.

Як розповів Віктор Ляшко, сімейні лікарі в Україні отримали рекомендації пройти курс навчання, який дозволятиме виявляти проблеми ментального здоров’я та допомагати з ними справлятися на базовому етапі. Ці курси, за його словами, пройшли вже понад 45 тисяч медичних працівників.

«У разі потреби лікар направляє пацієнта на більш професійну психіатричну чи психологічну допомогу», – вказав він.

Так, за даними Національної служби здоровʼя України (НСЗУ), у 2021 році діагноз ПТСР був поставлений 3 167 пацієнтам, у 2022 році – 7 051 пацієнту, у 2023 році – 12 494 пацієнтам, а станом на 6 березня 2024 року – 3 292 пацієнтам.

Читати ще: Як стрес через війну впливає на наш організм. Поради дієтолога

ПТСР є здебільшого виліковним і успішно минає у більшості пацієнтів та пацієнток, особливо якщо звернутися по медичну допомогу одразу після появи перших симптомів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus