USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.50 10.63

В Україні різко подорожчає телебачення

6 Листопада 2020 22:44
З 2021 року в Україні різко подорожчає телебачення, про що повідомили провідні медіагрупи України.

Концерн «1 + 1 media» заявив про перегляд своїх правил співпраці ще з вересня. Лінійна вартість каналів даної групи виросте приблизно на тридцять відсотків. Аналогічні плани висловили й інші медіа-групи. Слід зазначити, що вартість послуг змінюється щорічно. Ціна залежить від вартості телевізійного контенту, який надається медіагрупою і провайдерами, а також від вартості обслуговування необхідної інфраструктури. Виходячи з усього перерахованого, очікується, що вартість послуг для абонентів в наступному році підвищиться на двадцять відсотків, пише gsminfo.

Як правило провайдери підвищують ціни на підключення для нових абонентів. Головною причиною цього року стане підвищення роялті від медіагруп. Правда, зазвичай вартість підключення для абонентів підвищується раніше, ніж вартість самого контенту. Такої ж точки зору дотримується, зокрема, Наталія Клітна, голова правління Асоціації правовласників і постачальників контенту (АППК).

З точки зору абонента, за словами Клітної, це означає необхідність платити за доступ до каналів вітчизняних медіагруп приблизно тридцять гривень на місяць без урахування додаткового податку на додану вартість. Оскільки, як ми вже говорили, в ціну обслуговування входять також і інші витрати, плата за мінімальний пакет телеканалів в новому році не може бути менше, ніж дев’яносто дев’ять гривень на місяць. Зараз вона коливається в районі восьмидесяти п’яти – дев’яноста гривень на місяць.

Відзначимо, що це не останнє підвищення – в планах медіагруп підвищення вартості каналів до десяти доларів на місяць. Це при тому, що реклама нікуди не дінеться. Для порівняння, слід розуміти, що онлайновий кінотеатр Netflix, повністю вільний від рекламного контенту, коштує вісім-дванадцять євро на місяць, що навіть з урахуванням прийдешнього незначного подорожчання не на багато більше. Хто буде дивитися канали українських медіагруп з урахуванням все більшого поширення Smart-TV і онлайн-кінотеатрів – велике питання, так само як і те, яким чином вони будуть підтримувати конкурентоспроможність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Олежик Показати IP 7 Листопада 2020 05:38
Пфффф, за це ше й хтось платить )
666 Показати IP 7 Листопада 2020 06:49
п'ятнадцять років тому відключив антену))
Лучанин Показати IP 7 Листопада 2020 07:38
За пропаганду і рекламу ще й платити? Хай самі своє г.. но дивляться і далі себе хвалять та нагороджують.
Ґ+Ґ Показати IP 7 Листопада 2020 07:54
На кого ви нас покидаєте? Тепер прийдеться дивитись агресорське ТБ....
уважний Показати IP 7 Листопада 2020 08:20
Молодці! У такий час підштовхують людей більше звертати увагу і переглядати безкоштовні супутникові канали, а хто і що там транслює всім відомо! Ну і звісно, що ніхто не відмінить Інтернет-телебачення де за смішні ціни можна багато цікавішого контенту дивитись!
Наталка Показати IP 8 Листопада 2020 12:33
знов до пенсіонерів в кишеню полізли
Владимир. Показати IP 15 Грудня 2020 14:52
Кому они нужны эти каналы. Есть Росийские каналы которые смотрят с удовольствием даже гуцулы.
Леонід Показати IP 29 Грудня 2020 08:16
Воно нікому не потрібне. Нехай самі його дивляться зі своєю рекламою та з цілодобовим негативом...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus