USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.60 10.75

В Україні пропонують запровадити принцип «воюй або працюй»: деталі

Сьогодні 17:46
Кабінет Міністрів України запропонував зміни до Податкового кодексу, які передбачають впровадження принципу «воюй або працюй».

Про це заявив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію форуму «Україна 2024. Незалежність».

Він наголосив на необхідності зібрати додаткові кошти для захисту країни, оскільки потреби в оборонному фінансуванні зростають.

«У нас критична потреба зібрати додаткові гроші на наш захист. Це сотні мільярдів гривень. У парламент подано зміни до бюджету більше ніж на 500 млрд гривень цього року», – зазначив прем’єр-міністр.

Читати ще: Герої України зможуть отримати безкоштовне житло від держави

За його словами, додаткові кошти потрібні для виплати заробітної плати військовим, закупівлі обладнання та фінансування українського оборонного комплексу.

Для збору додаткових коштів держава планує реалізувати кілька основних кроків:

- збільшення внутрішніх запозичень;

- підвищення ставки податку на прибуток для банків;

- розширення бази й підвищення ставки військового збору.

Читати ще: Уряд запровадив експериментальні зміни до військового обліку. Що вони передбачають

Шмигаль також підкреслив, що принцип «воюй або працюй» включає введення заходів, які допоможуть вивести ринок праці з тіні, забезпечуючи додаткові ресурси для зміцнення економічної стійкості країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP Сьогодні 18:40
Підвищеними податками? Красені! А перед тим загнали, навіть не в тінь, а набагато глибше, свавіллям тцк, підвищеними штрафами і відповвдальністю керівників. Нахіба! Медалю вам треба..
Ася Показати IP Сьогодні 18:44
Щось ви п**дари не хочете воювати , канiкули в них ,туда сук*на нуль там i вiдпочинок i сонце.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus