USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

В Україні пропонують спростити процедуру ввезення ліків з-за кордону, щоб подолати дефіцит

30 Травня 2022 16:32
У Верховну Раду внесли законопроєкт, яким пропонують ввозити в Україну ліки з-за кордону без державної реєстрації.

Мета проєкту «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» – подолати дефіцит медичних препаратів та вчасно надавати допомогу пацієнтам, зокрема пораненим, передає УП. Життя.

«Окремі лікарські засоби стають дефіцитними і їх наявний в Україні обсяг не покриває потреби лікувальних установ. Додаткові поставки з-за кордону потребують часу і в багатьох випадках все одно не забезпечують наявний попит», – йдеться у пояснювальній записці до проєкту, який вніс народний депутат України Сергій Гривко.

Наразі, згідно з законом, у нашу країну можуть ввозити зареєстровані в Україні лікарські засоби за наявності сертифіката якості серії лікарського засобу, що його видає виробник, та ліцензії на імпорт.

«Чинну процедуру державної реєстрації лікарських засобів у нинішніх умовах можна вважати довгою та бюрократичною, до того ж, її проходження ускладнюється нюансами воєнного стану», – вважає народний депутат.

Під час воєнного стану він вважає доцільним тимчасове розумне послаблення процедури державного контролю у сфері обігу лікарських засобів.

Зокрема йдеться про постачання ліків з таких країн, як США, Швейцарія, Японія, Австралія, Канада, Ізраїль, Єгипет та країни ЄС за умови наявності сертифіката якості серії лікарського засобу, виданого виробником.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus