USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.90

В Україні почали видавати нові водійські посвідчення. Що змінилося

Сьогодні 17:50
Сервісні центри МВС запровадили новий зразок посвідчення водія з додатковим захистом.

Про це повідомив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик в етері телемарафоні «Єдині новини», передає ТСН.

За його словами, нові документи мають три літери та шість цифр як захисний елемент. Це нововведення спрямоване на зменшення випадків підробки посвідчень водія.

Рудик також підкреслив, що раніше видані посвідчення водія залишаються чинними, тому їх обмінювати не обов’язково. Однак, водіям потрібно оновлювати свої документи у разі закінчення терміну їхньої дії, зміни особистих даних або втрати посвідчення.

Читати ще: Мінцифри розпочинає бета-тестування послуги заміни посвідчення водія в «Дії»

Для того, щоб отримати нове посвідчення або здійснити його заміну, необхідно мати документ, що підтверджує особу, а також ідентифікаційний код. Під час воєнного стану медична довідка для відновлення посвідчення не потрібна, що спрощує процедуру.

За статистикою, наданою Головним сервісним центром МВС, у 2024 році в Україні було видано близько 380 тисяч водійських посвідчень, з яких майже 14 тисяч видані в електронному форматі. Це показує, що електронні документи поступово набувають популярності серед українців, сприяючи спрощенню доступу до державних послуг.

Нагадаємо, у міністерстві пояснили алгоритм дій для водіїв, які хочуть отримати нове посвідчення. Водії можуть звернутися за новим документом, починаючи з наступного дня після закінчення терміну дії поточного посвідчення.

Читати ще: Суєтолог, Дракон, Сатана: які індивідуальні номерні знаки замовляють на Волині та скільки це коштує
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus