USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.70 10.84

В Україні планують запровадити постковідну терапію

31 Березня 2021 07:00
В Україні планують проводити реабілітацію пацієнтів, які перехворіли на коронавірус.

Про це 30 березня повідомив глава МОЗ Максим Степанов, передає Кореспондент.

«Просто вилікувати людину від COVID вже недостатньо. Медики фіксують до 70% різних постковідних ускладнень», – розповів він.

Для вирішення цієї проблеми створено робочу групу для напрацювання пакету ініціатив щодо постковідної реабілітації.

Читати ще: «Потрібно лікувати людину, а не аналізи». Луцький лікар розповів, як відновити нормальний ритм життя після COVID-19

«Напрацювання комплексного лікування легеневих ускладнень, уражень центральної нервової системи, психологічна реабілітація – наше завдання протягом року», – зазначив Степанов.

Також глава МОЗ розповів про продовження тижневого зростання захворюваності.

«За минулий тиждень зросла кількість нових випадків. В цілому зареєстрували 98,153 тис. випадків, що майже на 13 тис. більше, ніж минулого тижня. Також збільшилася кількість госпіталізованих осіб: якщо тиждень тому в медустановах перебували близько 37 тис. пацієнтів, то зараз їх близько 44 тис.», – сказав він.

За його словами, зараз зайнято майже 54% від усього обсягу ліжок.

Читати ще: Фізичне навантаження і поради психолога. Комаровський – про те, як відновитися після COVID-19

«Ситуація відрізняється у регіонах. Досить напруженою вона є в Києві, Одеській, Миколаївській і Житомирській областях. Водночас в Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях ситуація стабілізувалася», – додав Степанов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus