USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.75

В Україні планують створити реєстр зброї, доступний для кожного поліцейського на блокпості, – МВС

25 Липня 2022 11:08
У Міністерстві внутрішніх справ України думають над створенням реєстру осіб, яким було видано зброю, і над тим, щоб цей реєстр зробити цифровим та доступним на планшеті для кожного поліцейського, який несе службу на блокпості.

Про це йдеться в інтерв’ю заступника міністра внутрішніх справ Євгенія Єніна під час його робочої поїздки на Житомирщину виданню «Телеграф».

Він нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення РФ було роздано велику кількість зброї, і це відіграло свою роль в обороні Києва та інших міст.

«Велика кількість зброї дійсно була роздана на початку. Це зіграло свою роль в обороні Києва та інших міст. Але ми розуміємо ризики, з якими пов’язане володіння зброєю у недостатньо підготовлених людей. І необережність, і неуважність, і небезпека для дітей.

Щойно ситуація відносно стабілізувалась на Київщині, ми поставили питання про контроль над зброєю. Ми ставимо їх і військовому командуванню, і військовим комісаріатам, і поліцейським», – сказав Євгеній Єнін.

«Ми думаємо сформувати реєстр тих осіб, яким видана зброя, зробити його цифровим, доступним на планшеті для кожного поліцейського, який несе службу на блокпості. Щоб було легко ідентифікувати кожну одиницю зброї, як вітчизняного зразка, так і трофейну, яка так само має бути зареєстрована», – заявив він.

Чиновник уточнив, що це непростий процес, і він вимагає скрупульозного підходу з боку наших військових. За інформацією Єніна, українські поліцейські вилучають велику кількість зброї, боєприпасів, навіть бойової техніки.

Щойно ситуація із цього приводу стабілізувалася на Київщині, у МВС порушили питання щодо контролю над зброєю. За його словами, міністерство ставить ці питання і військовому командуванню, і військовим комісаріатам, і поліцейським.

Тому, на переконання Єніна, питання звернення зброї є дуже важливим.

«Україна не має відповідного Закону досі. Один зараз перебуває в парламенті на розгляді, і в рамках його планується врегулювання низки питань: спрощення певних процедур з придбання зброї, зробити контакт між населенням та чиновником мінімальним, створити електронний реєстр зброї, щоб кожна одиниця ставала на облік», – наголосив він.

Як додав, в Україні потрібне і базове безпекове навчання, починаючи з дитинства.

Нагадаємо, 23 лютого Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект «Про право на цивільну вогнепальну зброю» № 5708, який легалізовує право на придбання вогнепальної зброї для українців.

24 лютого голова Національної поліції України Ігор Клименко віддав наказ керівникам Головних управлінь Нацполіції в областях видавати зброю ветеранам органів внутрішніх справ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus