USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

В Україні планують підвищити екологічний податок, – ЗМІ

7 Червня 2021 20:20
Згідно з новим законопроектом № 5600 планують збільшити екологічний податок. Зокрема, більше доведеться платити за викиди СО2 і за скиди забруднювальних речовин у водні об’єкти.

Про це повідомляє Економічна правда.

Відзначається, що на сьогодні в Україні ставка екологічного податку на викиди СО2 – одна з найнижчих у світі. Наприклад, у Польщі, де діє мінімальна ставка в Європі, податок становить один євро за тонну. В Україні ж 10 гривень за тонну.

Згідно з документом, ставку мають намір збільшити втричі – до 30 гривень за тонну. Планують, що вдасться отримати в бюджет додаткові 2,1 мільярда гривень.

Буде піднята в 1,6 разу ставка за скиди забруднювальних речовин у водні об’єкти. До 2029 року її збільшать у вісім разів. Завдяки цьому місцеві і державний бюджети отримають до 100 мільйонів гривень.

Також планують збільшити втричі податок на відходи для підприємств гірничої промисловості: з 40 копійок до 1,5 гривень за тонну. Додатковий ресурс надходжень очікують у розмірі 300 мільйонів гривень.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав два екологічних закони – про заборону пластикових пакетів і указ про збереження та відновлення лісів.

Також повідомлялося, що Зеленський обіцяє реформу промисловості за 10 років. Водночас він анонсував прийняття парламентом рішень, які передбачають введення «зелених» податків для промисловості.

Як ми писали, у травні жителі Вересневого потерпали від їдкого чорного диму, що поширювався з труби Гнідавського цукрового заводу. Дим було помітно навіть з інших мікрорайонів, зокрема з ЛПЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus