USD 41.25 41.65
  • USD 41.25 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

В Україні планують перевіряти шлюби на фіктивність

26 Вересня 2023 14:26
Державна міграційна служба України наразі розробляє алгоритми перевірки шлюбів на предмет їхньої фіктивності.

Про це у інтерв’ю Цензор.нет поінформувала голова ДМСУ Наталія Науменко.

«Ми зробили запобіжники для так званого фіктивного шлюбу, і ми розробляємо зараз процедури перевірки. Яка наша філософія? Ти уклав шлюб – ти маєш на це право. Але це ще не підстава отримати дозвіл на проживання в Україні. Для того, щоб отримати цей дозвіл, ти маєш також пройти співбесіди з міграційною службою, довести, що у вас з дружиною є спільний побут, спільна історія стосунків, і ви плануєте довго і щасливо жити в шлюбі», – заявила вона.

За її словами, фіктивний шлюб починається не з міграційної служби, він починається з Мін’юсту.

«Тому ми постійно працюємо з Мін’юстом, доводимо їм, що потрібно більш жорстко підходити до шлюбів іноземців. Однак їхня позиція така, що йдеться про права людини, і якщо навіть різниця в віці в 40 років, це ж кохання, тому змінювати вони нічого не планують. Тому ми пішли іншим шляхом. І враховуючи досвід країн Європи, розробили законопроєкт, який ухвалено влітку цього року», – поінформувала голова ДМСУ.

Науменко зазначила, що цей законопроєкт (окрім створення запобіжників для фіктивного шлюбу – ред.) спрощує багато питань в міграційній сфері.

«Наприклад, ми відмовляємось від квоти імміграції. Це коли кожен рік держава квотує, скільки осіб по шлюбу має право отримати дозвіл на імміграцію або скільки спеціалістів в тій чи іншій сфері мають отримати дозвіл на імміграцію. Як на мене, такі квоти – це елемент, який створює якісь корупційні чинники і дозволяє маніпулювати певними процесами. Не повністю, звісно, все відпустити, регулювання теж буде», – заявила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus