USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.45 10.62

В Україні – півтори тисячі довічно ув'язнених, на утримання одного йде щонайменше 10 тисяч на місяць

2 Листопада 2020 09:14
Міністр юстиції України Денис Малюська повідомив, що на сьогодні в країні до довічного ув’язнення засуджені півтори тисячі осіб.

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

«У нас навіть більше, ніж півтори тисячі «довічників» в Україні. Утримання кожного з них – це не менше ніж 10 тисяч гривень на місяць. Ми їх харчуємо, охороняємо, забезпечуємо проживанням. Я розумію, що все це поганенької якості, але менше з тим. Фінансування йде і ресурси витрачаються. І це відбувається не 10 років, не 20 років, а поки людина не помре. Відповідно їхня кількість збільшується постійно», – повідомив Малюська.

Він переконаний, що особи, які відбувають довічне покарання, обов’язково мають займатися трудовою діяльністю. «Якщо хтось вважає, що вони не повинні працювати, а вони повинні дивитися у стелю і «насолоджуватися життям», а потім врешті-решт на якомусь етапі у глибокій старості померти, то це неправильно», – сказав міністр про ідею для «довічників» частково себе утримувати, працюючи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 2 Листопада 2020 09:55
Ну значить реба пвернути все назад і розстрілювати.
скептик до Анонім Показати IP 2 Листопада 2020 10:01
почати з масюськи
К.лучанин до Анонім Показати IP 2 Листопада 2020 12:28
ХА-ХА_ХА! Я як подивлюсь на рівень життя пенсіонерів , то сльози навертаються. Це ж ті самі довічно ув"язнені, тільки під домашнІм "арештом". Мінімальна пенсія 1712грн., прожитковий мінімум 2100 грн. Тих самих , довічно увязнених перевести на мінімальну пенсію 1712грн. і нехай виживають і буде державі "економія".
скептик Показати IP 2 Листопада 2020 10:00
міністрові не завадило б зайнятись корисною роботою, наприклад, копати траншеї на передку в даунбасі, щоб дурні ідеї в голову не лізли
Олександр Показати IP 2 Листопада 2020 10:04
Підтримую міністра юстиції. Мінюсту необхідно продумати види робіт для таких засуджених, обмеження в разі відмови від праці і т.п. У певної категорії осіб, які скоюють злочини, є така логіка - на свободі якщо не будуеш працювати, то не буде за що їсти і де жити, да і суспільство, якщо у тебе немє рідні, не дуже охоче тебе приймає, а в колонії є де спати, яка-не-яка робота і харчування, а у "довічників" ще краще - все це є і не треба працювати. Так от пропозиція така: або працюй або нема чого таких утримувати за рахунок держави (це при умові, що вина на 100% доведена судами всіх рівнів). На прикладі однієї найдемократичніших держав світу США - за сукупністю- від одного до, наприклад, 250 років ув'язнання (на Землі поки що так довго не живуть) або смертна кара. У злочинців з цього приводу, певно, є така логіка - хоч скоїв два злочини, хоч скоїв двадцять подібних злочинів - більше, чим передбачено за скоєння двох злочинів не получиш, а відшкодування збитків, то нехай потім державна виконавча служба має клопіт.
Вік Показати IP 2 Листопада 2020 10:22
А як це 10тис., коли прожитковий 2 з лишнім тисячі, ми живемо гірше за увязнених???
Анонім до Вік Показати IP 2 Листопада 2020 11:39
Для вас(точніше, від вас) не потрібно озброєної охорони.
так до Вік Показати IP 2 Листопада 2020 11:59
10 тис - це не тільки їжа і одяг, а зарплата охорони, поварів, мед.персоналу, обслуговування технічного обладнання і ще багато чого
Активіст Показати IP 2 Листопада 2020 11:09
В того молюска проблеми з головою. Або щось вживає, як і вся та зелепуха, щоб не бачити тих страхіть,до чого довели Україну.
Економіст Показати IP 2 Листопада 2020 11:58
Продайте їх на органи.
Експерт до Економіст Показати IP 3 Листопада 2020 01:21
Вас в Європу на органи уже здають, а зеки наче на курорті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus