USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

В Україні перейменують два міста на півдні

10 Червня 2024 19:45
Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відхилив пропозицію підкомітету з питань деколонізації щодо скасування перейменування міст Южне та Южноукраїнськ в Одеській і Миколаївській областях.

Таке рішення ухвалили народні депутати під час засідання комітету в онлайн-форматі, передає Укрінформ.

Голова підкомітету з питань деколонізації Роман Лозинський нагадав, що раніше комітет рекомендував перейменувати міста Южне та Южноукраїнськ, однак після звернень органів місцевого самоврядування цих населених пунктів підкомітет запропонував скасувати це рішення.

Читати ще: Назви чотирьох сіл на Ковельщині писатимуться по-новому

Парламентарі розглянули пропозицію. Проти проголосували 22 члени комітету, тобто рішення залишилось дійсним. Рада рекомендує перейменувати місто Южне Одеської області на Порт-Аненталь, а Южноукраїнськ, що в Миколаївській області, – на місто Гард.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
німець Показати IP 10 Червня 2024 21:47
Порт аненталь то щиро українське?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus