USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

В Україні перевірять написання імен у закордонних паспортах

27 Вересня 2021 12:19
Нацкомісія зі стандартів державної мови перевірить, чи відповідає транслітерація імен у закордонних паспортах українців міжнародній практиці. Водночас змінювати саму таблицю транслітерації не будуть.

Про це повідомляє 24 канал.

Наразі немає потреби в зміні транслітерації, але час від часу такі правила потрібно переглядати. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявила голова Нацкомісії зі стандартів державної мови Орися Демська.

Українська мова в міжнародному транслітераційному стандарті є ще з 1995 року. Цю міжнародну стандартну таблицю транслітерування не переглядатимуть найближчим часом.

«Ми просто ще раз звіримо, чи відповідають наші транслітераційні практики міжнародним. Якщо відповідають – ми збережемо все як є. Якщо ж відбулися якісь зміни, ми просто уніфікуємо з міжнародними стандартами», – пояснила Демська.

Комісія дивитиметься наскільки гармонізовано до міжнародних правил записують імена українців.

«Як вийде на практиці – подивимося, які рішення прийме комісія, які будуть рекомендації Інституту української мови», – підкреслила посадовиця.

Зауважимо, згідно із законом, комісія повинна свої рішення обговорювати з Інститутом української мови та іншими науковими установами, які займаються мовою.

Автор:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 27 Вересня 2021 12:52
коли собака не має, що робити, то він лиже яйця.
думка Показати IP 27 Вересня 2021 12:53
Але за це треба платити! Хтось вирішив на рівному місці гроші відмити :))) Що вже тільки не вигадують аби грабанути і кишеню набити! :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus