USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

В Україні перевірять лічильники: кому доведеться доплатити десятки тисяч гривень за комуналку

4 Червня 2023 07:35
В Україні повернули перевірку всіх лічильників. Протягом трьох місяців після закінчення опалювального сезону повинні перевірити прилад обліку (перевірка відбувається в середньому раз на чотири роки). Якщо під час перевірки лічильника знайдуть пошкодження, суми у платіжках можуть перерахувати та нарахувати величезні борги.

При цьому, як розповів голова правління Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко, тим, хто не пройде перевірку, комуналку рахуватимуть за нормативами споживання, а не за показами лічильника. При цьому найчастіше нормативи вищі за реальний обсяг споживання, пише Оbozrevatel.

В Україні вже є випадки, коли під час повірки на лічильниках знаходили пошкодження та споживачів змушували доплатити десятки тисяч гривень. Наприклад, Криничанський районний суд Дніпропетровської області зобов’язав місцевого мешканця заплатити за газ донарахування у розмірі 17 900 грн. Під час перевірки лічильника комунальники виявили механічні пошкодження, які могли б вплинути на показання та відповідно суми у платіжках.

Про це йдеться у рішенні суду у справі № 178/1960/22. «Дніпропетровськгаз» отримає від свого клієнта 15419 грн, решта суми (2481 грн) – витрати на судовий збір.

Перевірку можна пройти без того, щоб здавати лічильник відвозити до певної організації. Це необхідно зробити тільки в тому випадку, якщо під час огляду приладу знаходять ушкодження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Правда Показати IP 4 Червня 2023 08:18
Ви спочатку їх встановіть ,відповідно до Закону ще до 1 січня 2023,а тоді будете повіряти.
Анонім Показати IP 4 Червня 2023 09:58
Якось дико. Я за свої гроші купую собі лічильник, в моїх інтересах, щоб він правильно працював. А хтось знову і за мої гроші буде в ньому ковирятися і накручувати покази на свій інтерес.
Анонім Показати IP 4 Червня 2023 12:45
року не пройшло як у Луцьку перевіряли газові лічильники, очевидно, газовики знайшли 'ефективний' метод як можна ще з людей більше грошей витягнути
Правда Показати IP 4 Червня 2023 18:10
Читайте законодавство,повірка раз на чотири роки,все інше маніпуляції.
лучанка до Правда Показати IP 5 Червня 2023 10:15
карантин до 30 червня.так що поки заборонено. А там згідно закону.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus