USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

В Україні перемістили нульовий кілометраж залізниць: як тепер рахуватимемо

21 Лютого 2023 23:30
«Укрзалізниця» в рамках старту масштабної програми з дерусифікації та українізації об'єктів залізничного транспорту розраховуватиме нульовий кілометр від головного столичного вокзалу – станції «Київ-Пасажирський».

Як повідомляє УНІАН з посиланням на пресслужбу «Укрзалізниці», про це заявив голова правління акціонерного товариства Олександр Камишин під час презентації програми.

«Починаємо з нуля. Раніше ми бачили кілометражні позначки на головному вокзалі країни, на яких було вказано 856/857 км. Чому? Тому що близько сотні років ми мали розрахунок нульового кілометра від Росії. Припиняємо це. Відтепер нульовий кілометр українських залізниць тут, у Києві, на Центральному вокзалі», – зазначив він.

Голова правління УЗ також представив уже встановлену символічну нульову позначку на першій платформі станції «Київ-Пасажирський» і повідомив, що протягом найближчих трьох років всі кілометрові знаки на залізниці буде замінено на сучасні світловідбивальні.

За його словами, це не тільки символічно, але й розв’язує питання безпеки та ефективності руху, оскільки більшу частину цих знаків не змінювали з середини минулого століття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 21 Лютого 2023 23:56
Це дуже гарна ідея.Інвестиція дуже вигідна ,дивпячись на надлишок грошей в держави і розкішне життя наших громадян.
Пан Камишин Показати IP 22 Лютого 2023 08:01
А ви не думали покращити хоть трохи соціальний стан залізничників . Робота залізничника (колійника) брудна, шкідлива, небезпечна . Але у вас як і в багатьох слуг є дубова відмазка зараз війна і про збільшення зарплати грошей немає а на всяку ,,,,,,ю чомусь є
Ярослав до Пан Камишин Показати IP 23 Лютого 2023 08:47
Залізничник - це не покликання! Тому, хто працює за покликанням немає виликої нагороди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus