USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

В Україні оновлять державні будівельні норми: що зміниться

21 Квітня 2021 20:35
Міністерство розвитку громад і територій цього року планує оновити понад 30 державних будівельних норм, що становить майже третину від усіх чинних сьогодні норм.

Про це повідомила пресслужба відомства на своєму сайті, пише УНІАН.

Зазначається, що це стане можливим завдяки бюджетному фінансуванню наукових досліджень і робіт з нормування та стандартизації на суму 54 млн грн.

Зокрема, цього року Мінрегіон розробить 4 нові будівельні норми на заміну будівельним нормам і правилам, які були прийняті ще у 80-х роках минулого століття, в тому числі з проектування та будівництва аеродромів, промислових будівель і споруд.

Також щонайменше третину від загального обсягу фінансування міністерство планує направити на роботи зі стандартизації у будівництві, зокрема на створення до 20 національних стандартів, спрямованих на забезпечення впровадження BIM-технологій (технологій будівельного інформаційного моделювання); до 60 гармонізованих європейських «підрегламентних» стандартів щодо будівельної продукції; до 30 національних стандартів з енергоефективності та понад 20 інших національних стандартів, які розкривають положення державних будівельних норм.

Заступник міністра розвитку громад і територій Наталія Козловська повідомила, що міністерство планує оновити всі норми до 2025 року.

«До 2025 року, за умови відповідного щорічного фінансування, міністерство планує повністю оновити державні будівельні норми. Крім того, Мінрегіон здійснить виконання 13 наукових розробок за пріоритетними напрямами у сферах будівництва, просторового планування територій та архітектури, житлово-комунального господарства», – цитує пресслужба її слова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Категорія А Показати IP 21 Квітня 2021 21:00
Ото так, просто шоби нагадити про себе ! А який результат від двох реформ у держархбудінспекції ? А ніякого ! Те, шо було розвалили, а нового нічого не створили і побори як були, так і залишилися ! Розмістили на сайті якийсь ляп про утворення 10 територіальних округів і після того, як отримали по одному місцю тут же зняли. На корумповану змову з будівельним лоббі скасували відрахування до місцевих бюджетів і тепер самоврядування залишилось і без житла для черговиків, і без коштів на розвиток інженерної і соціальної інфраструктури ! А тепер, шоби показати свою затребуваність розродилися тезою про розробку будівельних норм. Так то вже давно мали би зробити ! Шо тільки люди будуть робити, щоби нічого не робити !
Головне Показати IP 21 Квітня 2021 21:20
щоб кількість відповідала якості. Станом на сьогоднішній день оновлені в 2019 році ДБН викликають більше питань, ніж дають відповідей. Такі реалії, на жаль...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus