USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

В Україні офіційно з’явиться нова професія

Сьогодні 10:05
Національне агентство кваліфікацій схвалило професійний стандарт «Оператор із пошуку вибухонебезпечних предметів (демінер)».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Дотепер у нас не було професійного стандарту демінер і фактично оператори були змушені самостійно готувати фахівців для гуманітарного розмінування за власними розробленими програмами. Наявність же професійного стандарту, який відповідає міжнародним вимогам, створює єдині правила для всіх і суттєво розширює можливості для навчання демінерів», – пояснили у відомстві.

«Це дозволить залучити до гуманітарного розмінування ветеранів, які після навчання зможуть працювати як в українських операторів протимінної діяльності, так і міжнародних», – зазначив заступник міністра економіки України Ігор Безкаравайний.

Читати ще: Волинські сапери розміновують Донеччину і Чернігівщину. Фото

Він пояснив, що після затвердження стандарту буде проведено низку заходів для введення у правове поле нової професії: присвоєння коду, упорядкування оплати праці. Згодом на базі професійного стандарту розроблять відповідний освітній стандарт.

«Затверджений професійний стандарт, який відповідає вимогам, дозволить фахівцям, які мають міжнародний сертифікат, підтвердити свою кваліфікацію в Україні. Також українські демінери, що пройдуть навчання за новим стандартом, зможуть працювати у міжнародних компаніях без потреби починати навчання із самого початку», – додали у Мінекономіки.

Читати ще: «Боєприпаси жартів не розуміють»: у Луцьку сапери розповіли про специфіку професії та підступність рашистів. Фото
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus