USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

В Україні можуть змінити дату початку нового навчального року для ВНЗ

17 Червня 2022 08:06
В Україні планують змінити дату початку нового навчального року в університетах та інших закладах вищої освіти в умовах воєнного стану. Так, замість традиційного 1 вересня навчання для студентів може розпочатися на місяць раніше.

Про це 16 червня повідомили у пресслужбі Профспілки працівників освіти та науки України.

Як зазначили, що ця пропозиція продиктована необхідністю економити кошти в опалювальний сезон через війну.

«Тому можна перенести початок навчального року на початок серпня», – запропонували під час засідання Спілки ректорів закладів вищої освіти України.

Також на засіданні обговорили питання безпеки навчання та нагадали, що рішення про форми проведення занять прийматимуть навчальні заклади, виходячи з того, чи є у них укриття на випадок тривоги.

Розширене засідання провели 15 червня у Київському національному університеті технологій. У ньому взяв участь міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет, а головував голова Спілки ректорів України Петро Куликов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus