USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.33 41.60
  • PLN 10.60 10.75

В Україні можуть з'явитися модульні лікарні

25 Червня 2022 15:31
В Україні на визволених від росіян територіях можуть з’явитися лікарні, збудовані за модульною системою.

Про це заступник міністра охорони здоров’я Богдан Боруховський заявив під час огляду будівництва подібних медичних закладів у Польщі, повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

«Україна вивчає європейський досвід побудови лікарень, виготовлених у заводських умовах модульного типу. Вони можуть з’явитися на деокупованих територіях, де ворог завдав найбільших втрат медичній інфраструктурі», – повідомив Боруховський.

За словами заступника міністра охорони здоров’я, такі медичні заклади за якістю ні чим не поступаються традиційному будівництву. Однак завдяки модульним конструкціям, значно скорочуються терміни будівництва. Модульні технології дозволяють побудувати лікарню на понад 300 ліжок у максимально короткі терміни – близько року.

«Ми розуміємо, наскільки важливо відновити доступ населення до медичної допомоги в найкоротші терміни. Тому в деокупованих регіонах розглядаємо можливість будівництва сучасних модульних лікарень, які наразі функціонують в Європі. Йдеться не про «вагончики», в яких є доступ лише до найпростіших послуг, а про повноцінні медичні заклади, зведені з модульних конструкцій з повним інженерним оснащенням, що виготовлені в заводських умовах і змонтовані на будівельному майданчику. Такі лікарні не поступаються медзакладам, побудованим за традиційними технологіями, при цьому мають значні переваги у термінах будівництва», – зауважив Боруховський.

Модульні медичні заклади будують з урахуванням усіх норм і стандартів, що дозволяє на їхній базі розмістити високотехнологічне обладнання.

Україна нині розглядає можливість залучення міжнародних інвестицій у такі об’єкти.

В Україні вже відновлено понад 30 об’єктів медичної інфраструктури, які були пошкоджені російською армією.

Зауважимо, станом на 7 червня в Україні внаслідок російської агресії зруйновано 105 закладів охорони здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus