USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

В Україні можуть ввести продуктові талони, – ЗМІ

11 Січня 2022 21:43
У середині січня в офісі президента обговорюють можливість введення талонів на їжу. Продуктові картки, швидше за все, отримають найменш захищені верстви населення. І хоча талони на продукти асоціюються у нас з Радянським Союзом, нині така соціальна допомога діє в багатьох країнах світу, пише УНІАН.

Наприклад, в США людям з низьким доходом видають талони, які еквівалентні грошам. За них можна купити продукцію у місцевих фермерів. На таку програму в Штатах щорічно витрачають 80 млрд доларів.

Продуктові картки в Україні – що відомо

Талони на продукти харчування отримають громадяни з низьким доходом. Передбачається, що картки будуть існувати не тільки в паперовому вигляді, а й в електронному – в додатку «Дія». Ймовірно, ці картки будуть схожі на «Карту киянина» та картки «єПідтримка» (1000 гривень за вакцинацію), які вже діють в Україні.

Картки видаються для допомоги населенню, адже всі продукти харчування стрімко дорожчають. Особливо швидко зростають ціни на яйця, свинину, соняшникову олію.

Що можна купити на продуктові картки

Такі талони діятимуть не на всі продукти, а тільки на «соціально значущі». До них належать: гречка; цукор; макарони; пшеничне борошно; молоко пастеризоване 2,5%; пшеничний батон; хліб житньо-пшеничний; курячі яйця; м’ясо птиці; вода мінеральна негазована; масло вершкове 75,3%; олія соняшникова.

Хто отримає талони на їжу

Поки що влада не назвала критерії отримання продуктових карток. Відомо, що талони призначаються для малозабезпечених. За різними підрахунками, в Україні на цей час налічується від 20% до 50% бідного населення.

Нагадаємо, що комунальну субсидію в Україні отримують 2,5 мільйона домогосподарств. Тому можна очікувати, що і продуктові картки отримають мільйони українців. Деякі експерти припускають, що в першу чергу картки видадуть пенсіонерам з мінімальною пенсією.

У скільки введення продуктових талонів обійдеться Україні

За оцінками експертів, для введення продуктових талонів доведеться витратити 50 млрд гривень. Сума немаленька, тому інші соціальні програми можливо доведеться урізати. Ініціатива найсильніше вдарить по працездатному населенню, які є платниками податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Олексій Показати IP 11 Січня 2022 22:00
Щоб допомогти одним бідним, треба зробити бідними інших
Сеня до Олексій Показати IP 15 Січня 2022 21:20
а как это от 20%до 50%.че там с математикой за проблема.или еще не решили сколько денег решили у налогоплатильщиков украсть.какой недоделанный убллюдок настолько некомпетентный что у него на 30% разбежность в подсчетах
Ехехехехех Показати IP 11 Січня 2022 22:09
95 квартал з України зробив посміховисько. Вітаю охлос з цим.
123 до Ехехехехех Показати IP 12 Січня 2022 00:17
які люди наївні, вірячи, що "зелені" рішають якісь глобальні питання... дивіться значно глибше
Олесь Показати IP 11 Січня 2022 22:12
Економічна піраміде це система відносно валового доходу держави яка гарантуеться товаром . Навіщо видумувати казки і знову давити бізнес податками , навіщо картки якщо маемо гроші гривню. Але це пояснюеться просто .... був Азаров і він був дуже гарним економістом от він умів будувати схеми а теперішня влада невміе того робити ,. Підняли зарплату як ... в одного забрали а другому дали ... заводи стоять, фабрики розікрали і в нас росте ввп . Маразм повний ...тепер талони , ну пробачте в тих хто це придумав мозгів взагалі немае .
Лучанка Т до Олесь Показати IP 12 Січня 2022 18:45
Давайте не забувати, що всі податки включаються до собівартості продукції. Всі податки платить кінцевий споживач, ми з вами. Якщо введуть картки для малозабезпечених громадян, знову стрімко злетять ціни. І тим, кого не визнають малозабезпеченими, доведеться платити за себе і « за того парня».
Олесь Показати IP 11 Січня 2022 22:20
Про талони в Америці . Там існуе система повернення НДС , дають талони на багато чого бо це гроші добавленої вартості . Проста система допомоги держави малозабеспеченим типа субсидії які в україні відмінили . То поверніть НДС бізнесу за рахунок держави і все стане добре але...в Україні відмінили субсидії і незрозуміла історія з ндс . От і маемо зараз різні спроби держави в вигляді талонів негарантованих ніким і нічим.
73% до Олесь Показати IP 11 Січня 2022 22:58
Шо ти мелеш? Субсидії нам як давали так і продовжують давати.
Авжеж Показати IP 11 Січня 2022 22:23
"Ініціатива найсильніше вдарить по працездатному населенню, які є платниками податків."(С) - причому двічі, т.я. спочатку вони заплатять ці податки, а потім дорожче придбають ці продукти. Я не знаю які картки були при Союзі, хоча і там достатньо встиг пожити, проте українські купони пам'ятаю добре. Не тра на дядю кивати.
Анонім Показати IP 11 Січня 2022 22:43
У Європі ПДВ на продукти від 5% до 7%,через стрімке подорожчання вони встановлюють зараз тимчасово 0% ПДВ для продуктів харчування, чому у нас так не можна, ми ж йдемо в Європу, а не СРСР і не в Америку. У нас ПДВ на всі товари,включно продукти 20%. Мені здається,що це якось несправедливо, як мінімум - нас тримають за лохів .
ооо Показати IP 11 Січня 2022 23:08
Превращаемся в КУБУ
лучанин Показати IP 11 Січня 2022 23:58
електорат потрібно кормити, і бажано не обіцянками і концертами!
3есучка Показати IP 12 Січня 2022 05:03
По цих талонах отримаєте скумбрію по 8 гривень і м'ясо по 20. А швидше пакетик травки від депресії.
патріот Показати IP 12 Січня 2022 08:27
Ні економістів, ні кризових менеджерів топ-рівня, нікого в уряді немає! Лише змагаються у популізмі і скрізь брешуть набиваючи собі кишені! У що країну перетворили?! Немає роботи і покращення для людей - нах... з пляжу і зняти зарплати, що отримують за рахунок платників податків яким все гірше і гірше живеться! Скільки те все можна терпіти?! В країні ж нічого не робиться!!!
Народна прокуратура до патріот Показати IP 12 Січня 2022 10:25
Щоб порядна і професійна людина мала бажання йти у владу, потрібно, щоб наш народ навчився з повагою відноситись до фахівців, підтримував їх починання, а не верещав безперестанку, що всі чиновники корупціонери і мерзотники; не голосував за безвідповідальних популістів, які потім призначають заступниками міністрів своїх коханок або укоханих діток, які щойно закінчили ВУЗ і відразу стають очільниками відомств; не проводити ідіотські люстрації-переатестації, щоб сподобатись юрбі на короткий час. Все демотивує нормальну людину і сприяє приходу до влади пройдисвітів, котрі використовують коротку можливість для особистого збагачення
Анонім до патріот Показати IP 12 Січня 2022 10:28
знаю багато фопів які давали роботу одному-двом працівникам то закриваються через введення касових. наприклад працюють в складі простому потрбно інтернет проводити брати на роботу бухгалтера.та і касовий коштує. не рахуючи оренди яка росте. і троє людей раз і безробітні. влада недієздатна.і заганяє країну в ду.у
Анонім Показати IP 12 Січня 2022 10:09
Ура, всі хто зубожів при Порошенкові, для вас скінчилася епоха бідності.!
Анонім до Анонім Показати IP 12 Січня 2022 10:29
порох почав усі ці дурні реформи з медициною з славною вашою супрун. а зеленський нічого не робить не міняє.
Анонім до Анонім Показати IP 12 Січня 2022 12:32
порох такий самий як зеленський . був бачили. якби не він то б зеленський не прийшов до влади.
до гідних майдаунів Показати IP 12 Січня 2022 12:16
А що вам не подобаеться..? Народ який влаштовуе "революцію гідності"-гідний і пожинатиі її плоди. Як говориться:Любиш їздити-люби і саночки возить. А чому б вам "гідним" і зарас не насадити каструлю на голову та не вийти з протестами на майдан? Слабо..?)
Анонім до до гідних майдаунів Показати IP 12 Січня 2022 12:29
100%
Корiнний лучани до до гідних майдаунів Показати IP 12 Січня 2022 14:18
+++
Саша до до гідних майдаунів Показати IP 13 Січня 2022 12:13
Згинь бот!
ха до до гідних майдаунів Показати IP 13 Січня 2022 13:54
ТОЧНО

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus