USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

В Україні можуть ввести націнки на соціальні продукти

24 Грудня 2021 15:45
Уряд України розробляє механізми підтримки українських виробників продуктів харчування, у зв’язку з чим не виключено введення націнок на соціальні продукти.

Про це під час брифінгу повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНІАН.

«Ми розуміємо проблематику у зв’язку з тим, що ціни на газ аномально зростають. За дорученням президента Володимира Зеленського, урядом розробляються механізми підтримки українських хлібопекарів і виробників соціальних продуктів харчування», – зазначив Шмигаль.

За його словами, найближчими днями уряд надасть відповідні пропозиції щодо підтримки вітчизняних виробників.

Читати ще: В Україні найближчим часом здорожчає хліб: як виростуть ціни

«В умовах світової кризи виробники розглядають питання підвищення цін. В цьому випадку ми працюємо з ними, щоб захистити не тільки виробників, але і споживачів. Будемо розглядати введення відповідних націнок на соціальні продукти, можливість прямих дотацій або спеціальних цін для виробників соціальних продуктів», – підкреслив прем’єр-міністр.

Ціна на газ:

Ціни на газ в Україні корелюють з цінами на європейських хабах, оскільки наша країна – інтегрована частина європейського газового ринку з 2015 року та імпортує з Європи близько 30% від загального обсягу споживання блакитного палива.

Станом на 20 грудня спотові ціни на газ у Європі на січень зросли до 1,9 тис. доларів за тисячу кубометрів.

21 грудня 2021 року газ в Європі встановив абсолютний ціновий рекорд, перевищивши 2 тисячі доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 24 Грудня 2021 16:52
йдіть на стадіон тепер

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus