USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

В Україні можуть відмовитися від держрегулювання тарифів на комуналку

9 Жовтня 2020 19:37
Кабмін пропонує відмовитися від державного регулювання тарифів на комунальні послуги. Такі повноваження передадуть місцевим органам влади.

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду, повідомляє РБК-Україна.

Як заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повноваження по формуванню тарифів на тепло, гарячу воду, водопостачання і водовідведення повністю передадуть на місця. На сьогодні вони формуються Національною комісією (НКРЕКП).

«Цей законопроект приймається на виконання чергового структурного маяка, затвердженого меморандумом з МВФ. Тобто уряд виконав всі свої зобов’язання за програмою співпраці з МВФ, у яких були дедлайни в цьому році», – зазначив він.

Відзначимо, за законопроект ще має проголосувати Верховна Рада.

Згідно з проектом, НКРЕКП протягом двох місяців після набуття чинності цього закону повинна передати ліцензійні справи суб’єктів господарювання у сферах тепло-, водопостачання і водовідведення обласним державним адміністраціям та КМДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна виконала одну з вимог МВФ, позбавивши територіальні органи Податкової служби статусу юридичних осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Івась Показати IP 9 Жовтня 2020 21:20
А нахрін нам взагалі та держава?? Цін не регулюють ні на що, медицини безкоштовноі не можуть нормальноі забезпечитти, вже навіть освіти середньоі освіти через корону гема нормальноі!!! Нащо ж ті дармоіди??? Щоб тільки з податків з/ п получати і за трандьож на ток шоу собі ціну набивати???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus