USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

В Україні, Молдові та Румунії викрили мережу шахрайських колцентрів з оборотом €1,2 млн

Сьогодні 09:01
Правоохоронці з України, Румунії та Молдови поклали край діяльності мережі міжнародних шахрайських колцентрів.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що в межах міжнародної співпраці за процесуального керівництва ОГП українські правоохоронці спільно з колегами з Європолу, Євроюсту та правоохоронних органів Республіки Молдова і Румунії ліквідували діяльність шахрайських колцентрів, учасники яких виманювали у громадян гроші (ст. 190 Кримінального кодексу України).

Кілька громадян України разом з представниками інших держав забезпечували роботу чотирьох колцентрів чисельністю близько 400 осіб у Молдові. Вони пропонували інвестувати кошти у псевдоброкерські проєкти й обіцяли високі заробітки після здійснення невеликих вкладів.

Читати ще: У Луцьку викрили шахрайський кол-центр. Фото

У рекламних оголошеннях зловмисники використовували зображення знаменитостей або офіційні логотипи великих місцевих банків. Це викликало у потенційних потерпілих довіру та дозволило ошукати велику кількість людей.

Учасники злочинної групи пропонували потерпілим встановити на телефони мобільні додатки, які дозволяли шахраям отримати доступ до банківських рахунків потерпілих та переводити з них гроші.
За такою шахрайською схемою зловмисники ошукали потерпілих на суму понад 1,2 млн євро.

Правоохоронці України, Румунії та Молдови одночасно провели спецоперацію з ліквідації діяльності шахрайських колцентрів. Відбулося близько 70 обшуків (у тому числі дев’ять – на території України) у приміщеннях колцентрів, в офісних будівлях, а також у помешканнях та автомобілях фігурантів.

Читати ще: Викрили шахрайський кол-центр, який ошукував українців у Польщі

Вилучено понад 100 комп’ютерів, системні блоки, десятки телефонів, банківські картки, вогнепальну зброю, 10 автомобілів та близько 35 тис. доларів США. У Києві українські правоохоронці вилучили компʼютерну техніку, засоби звʼязку, а також понад 2,4 млн грн у гривневому еквіваленті.

Загалом у Молдові затримали 12 учасників організованої злочинної групи, у тому числі двох громадян України.

Правоохоронці продовжують збір доказової бази для встановлення повного кола причетних до злочинної діяльності осіб та притягнення їх до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP Сьогодні 10:05
Днепр это офисы

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus