USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

В Україні кількість обов'язкових щеплень від COVID-19 може зрости до чотирьох

9 Липня 2022 10:50
Експертна група імунологів рекомендувала Міністерству охорони здоров’я затвердити ще одну бустерну дозу вакцинації проти COVID-19 для деяких категорій населення.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін у коментарі Суспільному.

Він пояснив, що ця вакцинація має стати четвертою дозою: після двох доз повного курсу й однієї бустерної.

«Відбулося засідання Національної технічної групи експертів з питань імунізації, і вони розглядали, зокрема, питання введення бустерної дози для тих осіб, які отримали вже базовий курс плюс бустер. Це, по суті, чотири дози вакцинації», – сказав Кузін.

Кузін додав, що спочатку додаткове щеплення рекомендують робити представникам критичної інфраструктури, медичним працівникам і тим, хто має медичні показання до вакцинації, наприклад бронхіальну астму, серцево-судинну недостатність.

Читати ще: Імунолог пояснив, що сталося з вірусом COVID-19 через війну в Україні

Головний санітарний лікар зазначив, що рекомендації вже направили в МОЗ. Їх розглянуть найближчим часом, відповідне рішення оприлюднять.

Кузін зауважив, що після четвертої дози препарату проти COVID-19 сертифікат також генеруватиметься в застосунку «Дія» з максимальним терміном «придатності» дев’ять місяців.

Раніше в МОЗ заявили, що найближчим часом в Україні не очікується спалаху COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Липня 2022 15:21
Феномен!! Війна знищила коронавірус. Перед 24 наші продажні ляшки з кузінами анонсували страшну 4 хвилю коронавірусу.. почалася війна, ніяких масок і вакцин, масові скупчення людей - не вимерли і коронавірус зник. Виникає куча запитань! Можливо, ті люди які говорять, що це все штучно створена ситуація, праві!!!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus