USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

В Україні хочуть знизити граничну чисельність держслужбовців на 10%

22 Квітня 2021 19:59
В Україні хочуть знизити граничну чисельність державних службовців. Вона може зменшитися на 10% уже у другому півріччі.

Про це повідомив глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль у своєму Telegram, пише РБК-Україна.

За його словами, на нараді з міністром Кабінету Міністрів Олегом Немчіновим, заступником глави Мінфіну Романом Єрмоличевим і головою Нацагентства з питань держслужби Наталією Алюшиною обговорили перегляд граничної чисельності держслужбовців, який передбачає скорочення надлишкових посад.

«Протягом останніх 4-х років держорганами утримуються у середньому 39 тисяч вакансій, що становить 17,7% від загальної кількості держслужбовців. Це призводить до збільшення виплат надбавок за часто суб’єктивним та неефективним принципом. Вже у другому півріччі цього року гранична чисельність держслужбовців має зменшитись на 10%», – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, 6 березня набув чинності закон, яким в Україні відновили конкурси для державних службовців. Конкурси повинні оголосити протягом шести місяців з дня набрання чинності документом.

На початку березня Верховна рада також схвалила за основу закон, відповідно до якого голови міськадміністрацій стануть державними службовцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Йййееессс! Показати IP 22 Квітня 2021 20:12
Польща вас чекає, мої неперевершені 73%. Зробимо їх ще раз разом!
Конюх Їван із Свинюх Показати IP 22 Квітня 2021 20:36
Ага, зарікалася жаба мулу не їсти ! Політична озвучка зниження граничної чисельності державних службовців насправді означає ріст їхньої чисельності за рахунок новоутворених органів державної виконавчої влади, самоврядування і т. д. Скоротять для показухи декілька вакантних посад в існуючих структурах - і це озвучать. Утворять нові місця біля державного корита в новоутворених органах - і про це промовчать ! А щоби переконатися - візьміть структуру і штатні розписи шо по ЦОВВ, шо по місцевих органах влади, і в т. ч. по місцевому самоврядуванню за останнії десять - двадцять років і самі переконаєтесь ! Де-де а от у нашому селі дійсно поскорочували - ні ферми, ні завфермою, ні колгоспу, ні голови, ні профорга, ні парторга, а скоро вже і села не буде і людей в ньому ! Хоч би наполовину таке в Києві зробили і в любе село на роботу прислали !
Справедливий Показати IP 23 Квітня 2021 08:54
Можна й на 30% зменшити! Нехай створюють свій бізнес, оформлюють найманих працівників та платять податки!!!
Народна прокуратура Показати IP 24 Квітня 2021 00:34
До Конюх Іван. Так скорочують же не реальних діючих службовців, а лише вакантні штатні посади. Звертає лише на себе увагу єзуїтство українських реформаторів: під час будь-яких скорочень помпезно оголошується, що зменшення кількості працівників призведе до збільшення розміру оплати праці тих, хто залишиться. А в статті зазначається, що скорочення спричинене необгрунтованими виплатами внаслідок наявних вакансій. Тобто, посади скоротили, рівень навантаженості збільшили, а оплата праці має лишитись попередня. І молодь має йти в цей лохотрон?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus