USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

В Україні хочуть запровадити нові причини скасування пенсій. Що потрібно знати

4 Вересня 2023 21:32
Кабінет міністрів зареєстрував законопроект, який передбачає запровадження нових причин для скасування пенсій. Документ уже ухвалили у парламенті у першому читанні.

Про це пише OBOZREVATEL.

В Україні і зараз пенсіонер, який шість місяців не отримує пенсії, може залишитись без виплати. Кабмін пропонує закон переписати так, щоб без грошей можна було залишити не лише того, хто не отримує пенсію, а й разом, хто її не витрачає. Якщо документ ухвалять у другому читанні, банки зобов’язані повідомляти про пенсійні рахунки, з яких протягом шести місяців не витрачали гроші.

Спочатку банк повідомить клієнта, що за два тижні буде шість місяців, як він не знімав гроші в банку. А потім – Пенсійного фонду. ПФУ забере всю суму, виплачену на рахунок упродовж шести місяців. А щоб повернути гроші, пенсіонеру доведеться пояснювати причину, через яку він не користувався коштами, проходити ідентифікацію. Крім того, у законопроекті сказано, що повернення грошей можливе «за наявності умов відновлення виплати пенсії».

Співрозмовники видання у Кабміні розповідають: мета такого законопроекту не забрати пенсії у тих, хто не витрачає та економить, а вирішити питання виплати пенсій тим, хто загинув на окупованій території, є зниклим безвісти.

«Законопроект цей заступник міністра соцполітики розробляла. Там ідеї дві: по-перше, унормувати ситуацію з урахуванням стажу, отриманого в РФ. По-друге, створити механізм, щоб не платити пенсії, якщо людини насправді вже немає, але зафіксувати це неможливо. Це складна тема, ніхто не розуміє зараз, скільки пенсіонерів загинуло. Я про тих, хто залишався на окупованій території, у сірій зоні», – розповідає співробітник апарату КМУ.

Новий документ передбачає запровадження таких причин для скасування пенсій:

– тимчасове проживання за кордоном за заявою пенсіонера щодо припинення виплати пенсії;

– визнання особи безвісно відсутнім або оголошення померлою в установленому законом порядку;

– визначення пенсіонеру статусу особи, яка зникла безвісти за особливих обставин, відповідно до Закону України «Про правовий статус осіб, які зникли безвісти за особливих обставин»;

– неотримання пенсії протягом 6 місяців поспіль в організаціях, які здійснюють виплату та доставку пенсій, або відсутність протягом 6 місяців поспіль видаткових операцій в установах банків за поточними рахунками, на які провадиться виплата пенсій;

– невиконання процедури одержувачем пенсії фізичної ідентифікації у випадках, передбачених законодавством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ася Показати IP 4 Вересня 2023 22:14
Ошелепкі.
Тур Показати IP 4 Вересня 2023 22:16
от вже вірно люди кажуть, що коли собаці немає що робити то вона собі.... ...Точніше не скажеш про тих слуг з Кварталу 95
от Показати IP 4 Вересня 2023 22:53
же ж клоуни..... Все для людей Просто гади.
F16 Показати IP 4 Вересня 2023 23:43
Сукi вже вiдмiнiть тi пенсii зовсiм. Яке ваше дiло чи тратить люди грошi.
Луцьк Показати IP 5 Вересня 2023 00:18
Якщо забираєте пенсії, то й податки не деріть. Яке кому діло як витрачає і чи витрачає взагалі, якщо вона її заслужила, проживає за кордоном чи ні.
Анонім Показати IP 5 Вересня 2023 11:19
сказочні долбо.. и . клоуни .не вони взялися? як таке можна придумати?
124 Показати IP 5 Вересня 2023 21:04
Це все квіточки. Ягідки почнуться коли пенсію почнуть затримувати, або й зовсім не виплачувати без будь яких пояснень.І буде як казав дімон - грошей нема, але ви тримайтесь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus