USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

В Україні хочуть створити на західних кордонах нові залізничні термінали

18 Травня 2022 23:04
Задля збільшення експортних можливостей України в умовах війни на кордоні із країнами Євросоюзу буде створено нові залізничні термінали.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков за підсумками засідання Комітету Європарламенту з транспорту і туризму, передає Кореспондент.

«Для збалансування довоєнних обсягів експорту нами вже планується в найближчий рік створити додаткові залізничні термінали на стиках із Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією. Очікуємо, що у співпраці з європейськими партнерами збільшимо перевезення вантажів залізницею хоча б на 50% від довоєнного рівня. Це особливо важливо з огляду на залежність світових ринків від українського агроекспорту», – зазначив він.

Водночас збільшено обсяг експорту продукції з високою доданою вартістю, який здійснюють автомобільним транспортом.

«Передусім дякуємо Молдові й Румунії за бездозвільний проїзд автомобільним транспортом і в двосторонньому сполученні, і для транзиту територією Румунії. Зараз нашу ініціативу вже підтримали 12 країн ЄС і скасували двосторонні і транзитні дозволи для українських перевізників», – зазначив Кубраков.

Крім того, міністр повідомив про створення Дунайського морського кластера, покликаного полегшити роботу портів за умов війни.

«У Чорному й Азовському морях уже створено Дунайський морський кластер, що включає порти, розташовані в Дунайському регіоні. Але його потужності не можуть компенсувати заблоковані чорноморські порти, тому ми звертаємося за підтримкою наших колег. Дякуємо європейським партнерам за допомогу в процесі налагодження логістики і готовність і надалі працювати разом над відновленням країни», – подякував голова Мінінфраструктури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus