USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

В Україні хочуть по-новому надавати субсидії. Що зміниться

29 Лютого 2024 14:45
У Міністерстві соціальної політики ініціюють зміни до порядку призначення житлових субсидій. Зміни торкнуться і тих громадян, в яких є борги за комунальні послуги.

Відповідний проєкт постанови Кабміну з’явився для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ, передає ТСН.

У документі пропонують не надавати субсидії, якщо в українців є прострочена на три або більше місяців заборгованість з оплати однієї з житлово-комунальних послуг. Сума боргу має перевищувати 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень). Наразі субсидію не вдається оформити тим споживачам, які заборгували за всі житлово-комунальні послуги, а їхній борг перевищує 680 гривень.

Читати ще: Як зміняться субсидії в Україні з 1 грудня. Що слід знати про виплати

Також з’явиться норма, що в разі смерті члена домогосподарства (окрім заявника) або члена сім’ї особи зі складу домогосподарства уповноважені органи зможуть самостійно переглянути житлову субсидію з місяця, наступного за місяцем, в якому людина померла, без звернення заявника.

Також вносяться зміни до порядку в частині уточнення норми проведення перерахунку розміру пільг у разі смерті члена сім’ї пільговика незалежно від подання пільговиком відповідної заяви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 29 Лютого 2024 16:14
от вам і слуги народу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus