USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

В Україні група шахраїв під виглядом продажу авто та квадрокоптерів для ЗСУ привласнила понад 20 млн грн

4 Серпня 2023 07:40
Оперативники відділу протидії кіберзлочинам у Київській області спільно з працівниками Департаменту стратегічних розслідувань та слідчими Головного слідчого управління Нацполіції встановили членів злочинної групи, які в інтернеті пропонували доставку автомобілів з-за кордону та продаж квадрокоптерів для потреб Збройних сил України. Утім, отримавши передплату за «замовлення», яке начебто мало доставлятися з-за кордону, зловмисники зникали.

У такий спосіб вони привласнили гроші волонтерів та військовослужбовців, повідомляє Національна поліція України.

Фігуранти справи використовували відомі торгові майданчики для розміщення оголошень про продаж легкових автомобілів та квадрокоптерів для потреб Збройних сил України за заниженими цінами. При цьому в основному їхніми клієнтами були військові та волонтери. Утім шахраї не виконували «замовлення» і не виходили на зв’язок.

У кримінальному провадженні проведено 22 обшуки на території Одеської, Харківської, Хмельницької, Дніпропетровської та Черкаської областей за місцями реєстрації та проживання фігурантів. Вилучено 43 мобільних телефони, SIM-карти, 5 ноутбуків, 87 банківських карток і готівку. За попередньою інформацією, шахраї ошукали людей на понад 20 млн грн.
Під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора організатору і трьом його спільникам оголошено про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання фігурантам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Читати ще: Від 50 до 70 тис. євро за дитину. В Україні викрили масштабну схему торгівлі немовлятами

Правоохоронці проводять оперативні та слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до злочинної діяльності, та перевіряють причетність фігурантів до інших аналогічних злочинів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
007 Показати IP 4 Серпня 2023 11:01
Нічого святого не має , шкода що смертної кари в нас не має . Із за таких ......... Скільки життів можна було спасти , і вберегти .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus