USD 41.12 41.70
  • USD 41.12 41.70
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

В Україні готують комплексну реформу центрів комплектування. Що зміниться

1 Листопада 2023 18:43
У червні 2023 року Міністерство оборони України розробило концепцію змін діяльності ТЦК і СП. Планується реформувати кілька напрямків роботи.

Про це пише журнал Forbes Ukraine з посиланням на документ, що був наданий їм для ознайомлення оборонним відомством.

«Ми найняли бізнес-аналітиків у червні, ще до скандалу з одеським військкомом, щоб створити концепцію реформи», – повідомив на умовах анонімності один із колишніх топ-чиновників Міноборони, посилаючись на делікатність питання.

Джерело також додало, що до розробки реформи долучилося Міністерство цифрової трансформації, якому потрібно було вирішити питання мобілізації мобілізацією операторів для «Армії дронів».

Читати ще: Зможуть мобілізувати 18-річних чоловіків та військовозобов'язаних жінок: що зміниться з листопада

Попередньою підготовкою концепції реформи займалися фахівці оборонного відомства. Результатом їхньої роботи став документ на 16 сторінок, в якому детально викладено наявні проблеми ТЦК і способи їх вирішення.

Концепція реформи ТЦК і СП передбачає зміни в таких напрямах:

– спосіб обліку військовозобов’язаних;

– попередній відбір військових;

– система оповіщень;

– призов на військову службу за мобілізацією та ін.

Зокрема, серед проблем попереднього відбору військових вказані ручне опрацювання даних і формальність критеріїв. Як способи вирішення проблеми команда Міноборони пропонує автоматизувати процес відбору і створити систему рекрутингу. Мається на увазі, що будуть створені рекрутингові агентства з підбору військовослужбовців за певними спеціальностями, аналогічні цивільним HR-компаніям, та інтернет-портал, де розміщуватимуться армійські вакансії.

Це рішення перегукується з анонсованою главою Мінцифри Михайлом Федоровим смарт-мобілізацією.

«Смарт-мобілізація, яку оголосив Федоров, це його ідея рекрутингу для операторів-дронів. Реформа, яку готує Міноборони, набагато комплексніша і ширша», – розповів колишній працівник Міноборони, додавши, що про плани оборонного відомства відомо менше, тому що воно «гірше бігає з презентаціями».

Серед критеріїв оцінки успішності реформ вказані:

– захист прав і свобод військовозобов’язаних у процесі мобілізації;

– справедливість;

– якість і кількість роботи ТЦК;

– протидія корупції.

Інше джерело видання в оборонному відомстві, знайоме з темою, повідомило, що після кадрових змін у Міноборони реформа продовжилася.

Як інформували, в Україні планують запустити «смарт-мобілізацію». Глава Мінцифри Михайло Федоров розповів, що зміниться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій Показати IP 1 Листопада 2023 19:04
так ціль одна а змінюється лише інструментарій в цій "схемі" нема одного ГАРАНТІЙ для годувальника та членів його сім'ї.... цікаво так оперативно можемо зробити різні вити цифровізації ТСК а зробити онлайн карту щоб кожен хто має наприклад право на землю в два кліка міг її отримати це неможливо....
Байден Показати IP 2 Листопада 2023 00:59
Чуш собача !!! Основне завдання - якість обліку військовозобов'язаних та призовників і допризивної молоді, ії диспансерізація в закладах МЗУ і всебічна військова підготовка в закладах освіти всіх рівнів. Без обліку не буде мобілізації. Оповіщення, збір і поставка мобілізаційних ресурсів до військових частин яки комплектуються і головне накопичення моб. ресурсів, чому про це мовчать ??? Тому що тупо здирають картинку з НАТО, до якого як до Пекину рачки виходячи з економічного стану держави ...
Анонім Показати IP 2 Листопада 2023 03:29
забули воєнкоми табличку ділення, за що і почали їх шпілити)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus