USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

В Україні готові до можливого блекауту, – Укренерго

21 Листопада 2022 11:21
В Україні цілком можливий блекаут, але навіть повне відключення світла на деякий час не потрібно вважати «кінцем світу».

Як заявив в ефірі телемарафону голова Укренерго Володимир Кудрицький, не обовʼязково, що блекаут в Україні відбудеться саме цього сезону. Адже, якщо він і станеться, то відразу почнуться відновлювальні роботи, щоб повернути електропостачання українцям.

За його словами, важко спрогнозувати, яка буде тривалість блекауту, якщо він станеться, оскільки все залежатиме від характеру та ступеня пошкодження інфраструктури.

«Це може бути тривалість, порівняна з останньою масованою атакою, може бути довшою, може бути коротшою», – зазначив глава Укренерго.

Читати ще: Діти у протигазах з Міккі Маусом, суцільна темрява і кабачки на дахах укриттів. Як лондонці переживали місяці щоденних німецьких бомбардувань

Наразі українські енергетики провели навчання і знають, як діяти у випадку блекауту в Україні, щоб якнайшвидше все відновити.

На сьогодні, за словами Кудрицького, пошкоджено близько 40% енергосистеми України.

Читати ще: Відключення електроенергії у Луцьку й на Волині 21 листопада. Графік

«Є об'єкти, які уже відновлені, є такі, які ще відновлюють. А є, на жаль такі, які знищено повністю. Ми працюємо з іноземними партнерами над постачанням необхідного обладнання», – зазначив голова Украенерго.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Макс Показати IP 21 Листопада 2022 12:20
Конче Заспа навіть не в курсі ваших блекаутів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus