USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

В Україні достроково відремонтували один із блоків АЕС. Знеструмлень буде менше

Сьогодні 13:57
До енергосистеми України підключили достроково відремонтований атомний блок однієї з електростанцій. Це сталося після планового ремонту і перевантаження ядерного палива.

Про це повідомляють Міненерго та «Енергоатом».

Підключений блок додасть 1 000 МВт (1 гВт) потужності, що суттєво вплине на стабільність енергосистеми у складний період і покращить ситуацію зі світлом.

З кінця червня тривалість відключень світла в Україні збільшилася через спеку та планові ремонти на АЕС, а цей блок значно посилить генерацію.

Читати ще: Україна отримає €200 мільйонів від ЄБРР на посилення енергетичної безпеки

Атомна генерація – основа енергетичної стабільності України. Вона була базовою до повномасштабного вторгнення Росії та особливо важлива зараз. Атомна енергетика покриває понад половину енергоспоживання. Саме завдяки атомній генерації, незважаючи на дуже складну ситуацію, в Україні є світло.

До початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні працювали 15 атомних енергоблоків, з яких девʼять зараз на підконтрольній Україні території. Шість блоків розташовані на окупованій росіянами Запорізькій атомній електростанції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus