USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

В Україні досі не зібрали суттєвий обсяг врожаю кукурудзи

16 Січня 2023 17:17
В Україні досі залишається не зібраним суттєвий обсяг врожаю кукурудзи, якість зерна якої буде гірша.

Про це сказав міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, повідомляє Укрінформ.

«Якість, порівняно з минулим роком, який був хорошим у плані якості, буде суттєво гірша. Про те на скільки, можна буде говорити в кінці лютого, тому що суттєвий ще об’єм кукурудзи в полях», – розповів він.

Сольський додав, що станом на початок зими третина урожаю кукурудзи в Україні залишалась не зібраною, наразі цей показник є удвічі меншим.

За його словами, українські аграрії знають способи, як максимально зберегти якість врожаю, проте все одно вона знижується щодня. Очільник Мінагрополітики пояснив, що якість залежить як від перепадів температури та вологості на полі, так і від гібриду кукурудзи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus