USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

В Україні допустили до використання нові вітчизняні системи боротьби з дронами

1 Грудня 2023 22:39
В Україні протестували вітчизняні тактичні засоби радіоперешкод баражуючим боєприпасам і FPV-дронам – і рекомендували їх для постачання до війська.

Про це АрміяІnform повідомив заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Міноборони спільно з Генеральним штабом ЗСУ завершило тестування тактичних засобів радіоперешкод баражуючим боєприпасам та FPV-дронам, розроблених вітчизняними підприємствами. Вони підтвердили свої тактико-технічні характеристики в умовах застосування, наближених до бойових.

Читати ще: Україна у 2024 році збільшить виробництво ракет і техніки у кілька разів, – Міноборони

Нині ці засоби рекомендовані до проведення кодифікації та реєстрації як штатно-табельних предметів постачання з метою подальшого постачання до Збройних Сил України. Водночас найближчим часом планується провести тестування низки тактичних засобів радіоелектронної боротьби з БПЛА та засобів виявлення БПЛА.

Серед систем, які нещодавно були допущені до експлуатації Міністерством оборони України, — комплекс радіоелектронної боротьби, який використовується для боротьби з усіма типами ворожих БПЛА, здатен подавляти сигнали управління, передачі даних супутникової навігації GPS, ГЛОНАСС, Galileo і Beidou, а також створювати множину фальшивих сигналів. Комплекс має пасивну систему виявлення та пеленгації безпілотників.

Читати ще: В Україні тестують вітчизняний дрон-розміновувач ST1

Наразі ще два зразки вітчизняних систем «окопної РЕБ» проходять кодифікацію в оборонному відомстві. Йдеться про комплекс, який протидіятиме російським «Ланцетам» та комплекс, що захищатиме від ворожих FPV-дронів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus