USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.75

В Україні для жінок розроблять окрему військову форму

18 Липня 2022 22:12
Дві групи волонтерів зайнялися розробкою жіночої військової форми для ЗСУ. Ідея виникла після численних запитів від жінок, які нині воюють на передовій.

Про це повідомляє ВВС News Україна.

Волонтери пояснили, що чоловічі розміри та фасони одягу не відповідають жіночим. Так, штани можуть добре сидіти в стегнах, але бути великими в талії, у кітелів – довгі рукави, плече спускається майже до ліктя.

Через це жінкам доводиться перешивати форму або пристосовувати її шпильками та тактичним ременем у польових умовах, що дуже незручно та нефункціонально.

Читати ще: В Україні жінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою. Роз’яснення

Вирішенням цієї проблеми зайнялися дві групи волонтерів. Перша група працює за підтримки Офісу президента у рамках проекту першої леді «безбар’єрність». Друга – на чолі з депутаткою Київради Іриною Нікорак – Arm Women Now. Міноборони провело зустріч із обома групами, і тепер вони спільно працюють.

Волонтери повинні проаналізувати досвід у сфері жіночої форми в інших арміях та звернути увагу на типи фігур. Очікується, що на перших етапах індивідуально підбиратимуть одяг жінкам.

Першу партію штанів, кітелів та тактичної білизни вже цього тижня передадуть захисникам на безоплатній основі. Жінки повинні протестувати форму та переконатися, що вона функціональна та зручна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
патріот Показати IP 19 Липня 2022 00:07
Це на парад перемоги чи на фронт воювати? А гроші знову діти та волонтери будуть збирати чи олігархи нарешті оплатять
Манергейм Показати IP 19 Липня 2022 06:59
Мабуть у вашого МОУ ума вистачає тільки на всяку .....ню більше ні на шо навіть в роки війни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus