USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

В Україні – дефіцит радянських трансформаторів, це проблема для відновлення енергосистеми

9 Січня 2023 17:42
Споживання електрики в Україні виросло через морози, світло вимикають планово, відключення тривають довше.

Як повідомили 9 січня в "Укренерго", у прифронтових регіонах ситуація залишається складною через сильні пошкодження енергомереж. Крім того, вночі окупанти обстріляли один із об'єктів генерації на півдні країни.

Через пошкодження та окупацію ворогом низки станцій наразі енергосистема не в змозі покрити повний обсяг споживання, зазначили в енергетичній компанії.

Крім того, як пише ZN.UA, в Україні нині гострий дефіцит трансформаторів радянського зразка, без них відновлювати енергосистему вкрай проблематично.

Читати ще: ООН оцінила збитки для телекомунікацій в Україні через війну на майже $1,8 млрд

Більша частина мережі України використовує стару радянську систему, пояснив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Він працює при вищій напрузі, ніж у ЄС, що робить його несумісним з більшою частиною західного обладнання", – заявив глава "Укренерго".

Особливо не вистачає трансформаторів на 750 кВ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 9 Січня 2023 17:57
через низький пільговий тариф для населення система не оновлювалась...тільки підняття тарифу до ринкового змінить ситуацію накраще...
Патрiот Показати IP 9 Січня 2023 18:05
Так уряд ,як кажуть "патрiоти" ,проводить " десовэтизацiю" ,Чи не так?
Tanir Показати IP 10 Січня 2023 09:13
Так власникам ПРИВАТНИХ обленерго потрібно було оновлювати мережу заздалегідь доводячи до сучасних стандартів ане виводити гроші за кордон. Для них головне було прибуток радянську енергосистему експлуатували в хвіст і в гриву для ремонтів основних мереж знімали обладнання з резервних або з підстанцій недіючих(зруйнованих) заводів і тепер це вилізло боком. Скільки нових підстанцій збудували за незалежності ?? На пальцях руки можна порахувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus