USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

В Україні бустерну дозу COVID-вакцини не зробили понад 12 млн людей

16 Січня 2024 19:49
Понад 12 млн українців не завершили рекомендований курс вакцинації проти коронавірусу, пропустивши бустерне щеплення.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Зазначається, що у грудні 2023 року було проведено 32 тисячі щеплень проти COVID-19. Однак, за підсумками 2023 року, друге за рахунком щеплення проти коронавірусуне отримали 814 740 українців та 12 214 643 українці не отримали бустерне щеплення.

За даними МОЗ, наразі в країні є понад 2 мільйони доз вакцин. Медики використовують вакцини Janssen (виробник Johnson&Johnson) та Comirnaty (виробник Pfizer). Для дітей з 5-річного віку використовується вакцина проти COVID-19 Comirnaty (виробник Pfizer). Також доступна Омікрон-специфічна вакцина (виробник Pfizer) рекомендована для бустерних щеплень людям, які мають два щеплення.

Читати ще: Головний санлікар України розповів, як краще робити бустер та скільки ще лютуватиме ковід

З початку епідсезону (з жовтня) зафіксовано 122 081 випадок захворювання на COVID-19. Загалом з початку епідсезону зареєстровано 595 летальних випадків (серед осіб, які померли із лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19), із них 4 – серед дітей віком до 17 років.

Як заявляють у МОЗ, основою для захисту проти тяжкого перебігу COVID-19 є курс із трьох щеплень (або двох щеплень, якщо вакцинація проведена вакциною Janssen).

Читати ще: У МОЗ пояснили, яким наслідкам COVID-19 допомагає запобігти бустерна доза

Первинний курс з вакцинації – це одна доза (якщо вакцинація проведена вакциною Janssen) та бустерне щеплення; або дві дози первинної вакцинації (якщо щеплення проведені вакцинами CoronaVac, Comirnaty чи іншою дводозною вакциною) та бустерне щеплення. Бустерне щеплення проводять через 5-6 місяців після первинної вакцинації (щонайменше 5 місяців для дорослих та 6 місяців для дітей). Наступні щеплення називають додатковим бустером.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Січня 2024 21:25
Зробіть акцію: за бустер заповнене приписне в ТЦК. Підуть працювати на критичну інфраструктуру заправщиками і будуть обслуговувати персонал в масках

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus