USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.60 10.80

В Україні автоматизують видачу повісток

Сьогодні 14:45
У Міністерстві оборони України розробляють фунціонал, який допоможе автоматизувати видачу повісток. Їх доставлятиме «Укрпошта».

Про це повідомив начальник Управління інформаційних технологій МО Олег Берестовий у DOU Podcast, передає Кореспондент.

За його словами, зараз повістки виписують вручну, роздруковують, а потім стос паперу приходить начальнику ТЦК, який має підписувати їх та ставити печатку.

Щоб процес оповіщення військовозобов’язаних громадян зробити більш ефективним, у міністерстві розробили функціонал, щоб повістку можна було генерувати у реєстрі Оберіг та підписувати електронним підписом начальника ТЦК.

Читати ще: Повістки вручатимуть не так, як раніше. Що зміниться восени

«Воно буде йти одразу на централізований друк, звідти – на Укрпошту, вона розвозитиме, а в нас буде інформація, де повістка: чи вона була доставлена чи ні, чи десь загублена, скільки часу на доставку пішло тощо», – розповів Берестовий.

За його словами, цей процес буде прозорим і допоможе мати військово-політичному керівництву більш релевантну інформацію, ніж зараз. Перевірити достовірність повістки можна буде у застосунку Резерв+. При цьому повісток у самому застосунку не буде.

Читати ще: Персональні дані чоловіків від 16 до 60 років внесуть до реєстру Оберіг

«Ми цього не плануємо. У нас беклог розписаний до середини весни – повісток там немає. Але плануємо розробити функціонал, щоби хоч трохи автоматизувати, цивілізувати вручення повісток за допомогою Укрпошти й певних автоматизованих процесів на бекенді», – резюмував Берестовий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН Показати IP Сьогодні 20:23
ВІДКРИВАЄШ КОНВЕРТ,А ЗВІДТИ ВИСКАКУЮТЬ ДВА ТЦКШНИКА І МУСОРОК.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus