USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

В Україні автоматично подовжили соцвиплати до кінця війни

15 Травня 2022 09:02
Після повномасштабного військового вторгнення Росії на території незалежної України було автоматично подовжено соціальні виплати населенню.

Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає УНІАН.

«Ми автоматично без звернення людини продовжили на час дії воєнного стану фінансування всіх раніше призначених соціальних допомог, субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг та спростили призначення для нових отримувачів. Понад шість мільйонів людей охоплені тим чи тим видом соціальної допомоги», – наголосила Лазебна.

Вона також зазначила, що протягом воєнного стану було профінансовано 100 відсотків виплат субсидій.

«Протягом воєнного стану ми профінансували 100 відсотків виплат субсидій, пільг, соціальних допомог та пенсій. Навіть у регіонах, де через бойові дії або окупацію не працюють органи соціального захисту», – додала міністр.

За словами Лазебної, усі виплати здійснюють централізовано завдяки впровадженню Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

«Для людей з таких регіонів ми здійснюємо нарахування централізовано в умовах воєнного стану. Ми змогли це зробити завдяки тому, що ще торік розпочали впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Це дозволило зараз забезпечити виплати більш ніж мільйону людей з найбільш постраждалих територій», – сказала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus