USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

В Україні арештували майно російського олігарха на майже 2 млрд грн

27 Грудня 2022 20:43
У результаті слідчо-оперативних дій СБУ спільно з детективами БЕБ встановлено місце розташування підпільних складів рф, де зберігали понад 160 тис. тонн української залізної руди.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Приховану сировину виявили на території кількох морських портів України. Загальна вартість вилучених корисних копалин становить майже два млрд грн.

Встановлено, що знайдена партія залізної руди належить компанії російського олігарха, який входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва кремля Алішера Усманова.

Після 24 лютого цього року на нього накладено санкції РНБО України, США та Євросоюзу. 19 жовтня Володимир Зеленський увів в дію рішення РНБО, згідно з яким до російського олігарха застосовано персональні обмежувальні заходи, серед яких блокування активів.

Читайте ще: Угорщина погрожує блокувати санкції ЄС: вимагає вилучити трьох олігархів, – ЗМІ

Приховану сировину представники країни-агресора намагалися нелегально переправити морськими суднами на територію росії.

Після цього корисні копалини планували передати на потреби металургійної галузі та військово-промислового комплексу рф для забезпечення потреб російських окупаційних угруповань. Втім співробітники СБУ зірвали ці плани москви.

За матеріалами Служби безпеки, на вилучене майно накладено арешт та вирішується питання щодо його передачі до Національне агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Тривають комплексні заходи для виявлення всіх прихованих активів російських олігархів, причетних до підготовки і проведення повномасштабної агресії проти України.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ спільно з детективами Бюро економічної безпеки за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, у березні Німеччина конфіскувала 156-метрову яхту мільярдера Усманова, а Італія – Mercedes Maybach вартістю 600 тисяч євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus