USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

В Україні 31 серпня вимкнуть аналогове телебачення

26 Серпня 2018 14:24
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагадує, що з 31 серпня Україна вимикає аналогову технологію передачі телесигналу.

Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті Нацради.

«Кабінет Міністрів постановою від 13 червня 2018 року № 509 вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України стосовно термінів використання аналогової технології телевізійного мовлення. Відтак 31 серпня 2018 року аналогове телевізійне мовлення припиняється на всій території країни», - йдеться у повідомленні.

Нацрада внесла пропозиції до Кабінету Міністрів про необхідність збереження аналогового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення, на прикордонні, де існують ризики інформаційного впливу країни-агресора, для суспільного мовника (НСТУ) та місцевих компаній, які не мають цифрових ліцензій. Уряд врахував пропозицію про збереження аналогового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення – 18 липня внесено зміни до постанови. Інші пропозиції також мають бути враховані найближчим часом.

Перехід на цифрову технологію передачі сигналу Україна здійснює відповідно до зобов’язань, передбачених Регіональною угодою «Женева-2006».

31 липня відбулося вимкнення аналогового радіосигналу в Києві й Кіровоградській області. Ці регіони під час засідань Міжвідомчої координаційної групи з впровадження в Україні цифрового телевізійного мовлення при Держспецзв’язку були визнані як найбільш підготовлені до переходу на цифру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 26 Серпня 2018 14:50
Забезпечте населення цифрою,а тоді вже вимикайте і так немає що дивитись крім реклами,то ще й виключать,на день незалежності глухо по всім каналам,хоть би якийсь фільм включили в програму,як тільки вихідний або свято то така муть йде по телевізорі, приберіть ту юлю з своєю рекламою бо вже тушнить від неї.А можливо це і правильне рішення відключити аналогове,хто не має цифрового менше тупіти буде
Пс Показати IP 26 Серпня 2018 20:10
А хтось подумав про стареньких з віддалених сіл? Для людей можливо це єдиний спосіб дізнатись хоч про якісь новини!!! Я вже не кажу, що супутникові тарілки вони фізично не можуть собі дозволити!!!
zlotniy до Пс Показати IP 27 Серпня 2018 02:26
Та ну капець, ви що тільки дізнались про відключення? Ще 2015 повинні були відключити але перенесли, щоб всі кому потрібно вибрали як далі дивитись. І старенькі мали можливість отримати безкоштовно приставки. Моя бабуся отримала ще в 2012, і у мене вже давно є, вони ж не так і дорого коштують. Але ж ні, "нащо та морока, показує 2 канали от і добре", а тепер лікті кусають...
Ваван до пс до Пс Показати IP 27 Серпня 2018 07:03
Всіх стареньких забезпечили безкоштовно т2 в 2013 році

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus